Tidigare gäster (artiklar)

Ibland bjuder vi in skribenter som inte nödvändigtvis är kostrådgivare men de skriver intressanta texter som passar in i vår syn på holistisk hälsa. Här ser du listan på de som gästat oss hittills. Listan är i alfabetisk ordning, utifrån förnamnet. Kostrådgivare som skrivit artiklar hittar du här. Och gäster som bidragit med recept hittar du under olika undermenyer i menyn ovan.

Ann Fernholm (fotograf Mia Carlsson)Ann Fernholm är vetenskapsjournalist och har även disputerat i molekylär bioteknik. Utnämnd till årets vetenskapsjournalist har hon granskat kostråden till typ 2-diabetiker. Detta återgavs i Vetenskapens värld samt i boken ”Ett sötare blod”. Anns mål som journalist är att granska forskarvärlden som har makt över vår hälsa och vårt välmående. 2014 kom boken "Om det sötaste vi har" ut och som en av tre startade Ann den ideella "kostfonden".
Alla inlägg på Kostrådgivarna härFotograf Anns bild: Mia Carlsson

 

Bitten Jonsson har arbetat med beroendesjukdomar i över 20 år och har bland annat gett ut boken  ”Sockerbomben-i din hjärna ”. Alla inlägg på Kostrådgivarna här. Fotograf Bittens bild: Ralf Bergman.

 

Cathrine Schück är kock, matskribent, kostrådgivare och samtalsterapeut inom kost och hälsa. Cathrine har get ut en rad olika böcker. Alla inlägg på Kostrådgivarna här.

 


Gunilla Höögs specialinriktning är sockerberoende och sex- och kärleksberoende. Verksam i Motala och har gett ut boken Brustna illusioner. Alla inlägg på Kostrådgivarna här.

 

Gunilla Sahlin har varit sockerberoende sedan barndomen. 2011 släpptes hennes bok VITT BEGÄR – en personlig berättelse om sockerberoende. Alla inlägg på Kostrådgivarna här.

 

Jonas Colting

Jonas Colting, "Sveriges tuffaste idrottsman" har bland annat fullföljt "En Svensk Klassiker" i ett sträck på de riktiga banorna, på lite drygt 25 timmar inklusive transporter. Colting skriver och föreläser i synnerhet om hälsa som ett livslångt projekt och hur våra inlärda och förutfattade meningar om åldrande, funktionalitet och förmåga låter vår inneboende potential gå ouppfylld. Läser mer på Coltings hemsida. Alla inlägg på Kostrådgivarna här.

 

Jonas Bergqvist är leg. sjukgymnast, personlig tränare och kost- och näringsrådgivare. Jonas är grundare till mf Hälsoutbildningar och ansvarig huvudlärare i utbildningarna till såväl Kostrådgivare – Lågkolhydratkost/Paleo, Personlig Tränare och Styrketräningsinstruktör inom mf Hälsoutbildningars program. Jonas skriver böcker, föreläser regelbundet och är skribent för facktidningar i hälsofrågor. Alla inlägg på Kostrådgivarna här.

 

Kaj

Kaj Pedersen är licensierad mental tränare sedan 15 år tillbaka och arbetar tillsammans med Mia Törnblom. Han är även ledarskapscoach och idag en av landets mest anlitade föreläsare inom området prestation, självkänsla och ledarskap. Alla inlägg på Kostrådgivarna här.

 

Lars-100

Lars Bern  har disputerat vid Chalmers och är ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademin. Han har varit yrkesverksam som företagsledare i ett antal börsföretag. Det stora intresset i livet har varit naturvetenskap. Lars har skrivit ett halvdussin debattböcker och två romaner. TeknDr och Huvudman i Hjärt-Lungfonden. Alla inlägg på Kostrådgivarna här.

 

Lars-Erik Litsfeldt har personlig erfarenhet av diabetes och hjärtinfarkt samt en juristexamen i ryggsäcken. Han har skrivit flera böcker och anlitas som föredragshållare. Idag har Lars-Erik inga problem med diabetes och övervikten är borta, tack vare LCHF-kost sedan 2003.   Lars-Erik skriver även på LCHF.se  Alla inlägg på Kostrådgivarna här.

 

Helander

Maria Helander berättar hur du faktiskt kan hålla dina nyårslöften. Maria är samtalsterapeut och författare (artiklar och böcker), håller utbildningar och ger föreläsningar. Hon driver företaget Kreativ Dialog och har mottagning i Stockholm. Hon brinner för att hjälpa människor med inre och yttre hälsa, vilket hon bland annat gör på sin välbesökta blogg. Alla inlägg på Kostrådgivarna här.

 

Mia Lundin är leg.sjuksköterska, och Nurse Practitioner d.v.s. avancerad specialistsjuksköterska. Hon är grundare till The Center for Hormonal and Nutritional Balance i Santa Barbara kalifornien där har varit verksam i över 23 år. Mia är specialiserad inom behandling av hormonella rubbningar som PMS, förlossningsdepression, och klimakteriebesvär. Hon har även gedigen kunskap om vilken effekt hormonella fluktuationer har på hjärnans biokemi och hur man kan behandla depression på ett naturligt sätt. Hon är författare till boken Kaos i kvinnohjärnan. Alla inlägg på Kostrådgivarna här.

 

2

Petter Pettersson är Stac Elittränare, Chek Holistic Nutrition and Lifestyle Coach Level 2. S.A.F.E. Utbildad PT specialist och inom NLP - för att nämna några av Petters utbildningar!  Petter jobbar med exklusiv PT-Träning i Luleå. Utsedd till årets Hälsokonsult 2009 och Månadens Instruktör i tidningen Fitness Magazine februari 2012. Hälsoinspiratör åt Sveriges Radio P4 Norrbotten. Utbildare och föreläsare åt Sisu. Och fyscoach åt SvFF i region Norrbotten samt fystränare och kostrådgivare till Luleå Hockey. Läs mer om Petter och hur han tänker kring kost och träning på pettertraning.se  Alla inlägg på Kostrådgivarna här.

 

100Torgny Steen

Torgny Steen är förälder, författare och företagare. Kommunikolog som skapar framgång på alla systemnivåer; individ, relation, grupp, företag/skola, kommuner och samhälle. Torgny älskar att stimulera vårt Neuromotoriska Underlag (NMU) med långsamma rörelser för att utveckla hjärnan, skapa positiva tillstånd och hjälpa oss hantera stress och press. Torgny har haft ledande positioner hos varumärken som Aftonbladet, IDG Sweden, Riksmedia och Sydsvenskan. Alla inlägg på Kostrådgivarna här.

 

UlfRavnskov

Uffe Ravnskov: ”En av de mest seglivade myterna inom medicinen säger, att för mycket animaliskt fett i maten och ett förhöjt kolesterol är farligt för hjärta och kärl.” Detta och annat skriver Uffe Ravnskov (MD, PhD) om i artiklar och böcker. Det är fakta som överraskar många och som de flesta läkare och forskare inte känner till. Uffe är själv läkare och även docent. Alla inlägg på Kostrådgivarna här.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Tidigare gäster (artiklar)

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Kommentera