Frågelåda

Under 2012 och början av 2013 har vi haft en "Frågelåda" öppet för er läsare. Nu stänger vi den och hänvisar till att konsultera våra kostrådgivare direkt. Du hittar dem under "Kostrådgivare" i menyn. Du kan också ställa frågor bland kommentarerna naturligtvis när det dyker upp ett ämne bland inläggen som handlar om din fråga. Gilla oss på Facebook så kan du skriva frågor där. Vi har några frågor kvar som kommer publiceras i januari och februari.

Tidigare frågor

Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “Frågelåda

 1. Pingback:

 2. Pingback:

 3. Pingback:

 4. Pingback:

 5. Profilbild

  AnnMari

  Hur får jag fart på viktnedgång?
  Har ätit LCHF sedan 1 år tillbaka, gått upp ca 10 kg, stått stilla i 6 mån och nu äter jag 1400-1500 kcal per dag= lunch och middag. Gick ned 2 kg i början ,men nu händer det inget.
  Jag är dessutom väldigt trött fortfarande, har varit det sedan starten.jag har ett stillasittande jobb, men när jag hinner gå 1-2 mil per dag, dock inte varje dag. På vintern simmar jag 1,5 tim någon dag, zumbar 1 tim någon dag och under 1 mån körde jag gym 1 ,5 tim 3 gr vecka, men det händer inget. Jag är 60 år.
  Vad skall/kan jag göra?

  1. Profilbild

   Inläggsförfattare

   STORT TACK för din fråga! Vi försöker besvara mer specifika och ändå allmänna, frågor på sajten. Din fråga är lite för individuell för att svara på så här och därför så hänvisar vi till en kostrådgivare för individuell rådgivning. Svaret på dessa frågor är mycket komplexa och oerhört individuella och vi behöver oftast mer information och troligen några uppföljande samtal. Detta är ju det som vi kostrådgivare finns till för – den individuella finjusteringen. Vi är så oerhört olika (men lika!) så en persons lösning behöver inte vara densamma för någon annan. Det vet vi kostrådgivare. I forum och grupper får du ofta ett svar från någon som inte alls behöver ha samma bakgrund som dig och du kan då gå i fel riktning, något att tänka på.

   Personligen har jag ätit LCHF i snart 3 år och är utbildad kostrådgivare. Jag stampar på i stort sett samma vikt som när jag började – mot min vilja! Men min kropp är i stor obalans efter olika dieter genom åren samt en stress som varit ohälsosam. För mig är det balansen i mitt liv som jag måste få ordning på, sen kommer troligen en viktminskning eftersom jag äter som jag borde. Vad som är DIN hake är svårt att säga här, det kan röra sig om hormoner, stress, sjukdom eller annat.

   Här är några (förhoppningsvis tröstande) länkar till tidigare artiklar i ämnet:

   https://www.kostradgivarna.se/2012/06/det-ar-din-tur-att-lyckas-med-vikten-nu-2/
   https://www.kostradgivarna.se/2012/06/har-du-funderat-over-varfor-det-inte-fungerar/#more-6984
   https://www.kostradgivarna.se/2012/06/men-om-jag-sparkar-slar-svalter-och-motarbetar-blir-jag-smal-da/
   https://www.kostradgivarna.se/2012/07/hjalp-jag-gar-upp-i-vikt-igen/

   Ge inte upp! Naturlig kost är så hälsosamt men det är din kropp som bestämmer farten! Har du möjlighet, som sagt, kontakta en professionell kostrådgivare.

   Lycka till på vägen!

 6. Pingback:

 7. Pingback:

 8. Pingback:

Kommentera