Zucchiniplättar med bacon

Expressen LCHF
Trevliga och knapriga zucchiniplättar som smakar gott med bacon och naturella lingon. Saknar sällan den gamla lingonsylten utan tycker det är gott med lingon som de är. Köper mina frysta då jag inte bor i några lingontrakter. Bara att tina och njuta. Fyllda med nyttiga antioxidanter. Kan behövas nu när

Zucchiniplättar med bacon

4 portioner

200 g zucchini
salt till urvattningen
4 ägg
1 dl crème fraiche
1 msk fiberhusk
salt och peppar
1 1/2 dl riven ost
smör eller kokosfett att steka i
2 paket bacon à 140 g
1 dl naturella lingon

1. Riv zucchinin och salta den. Lägg den i ett durkslag och låt stå 10 minuter. Krama sedan ur den ordentligt.
2. Vispa ihop ägg, crème fraiche, fiberhusk, salt och peppar och låt svälla några minuter.
3. Rör ner den urkramade zucchinin och den rivna osten i smeten.
4. Stek i smör eller kokosfett. Stek på medelvärme, någon minut på varje sida.
5. Knaperstek baconen och servera med zucchiniplättarna och lingonen.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

One thought on “Zucchiniplättar med bacon

  1. Profilbild

    Åsa

    Jag gjorde zucciniplättarna och dom blev jättegoda. Smakar lite som rårakor. Jag var för lat för att steka i stekpanna och gräddade i ugnen istället. Klickade ut 9 plättar och gräddade ca 10 minuter i 200 grader.

Kommentera