Allt börjar med en önskan…

IMAG0733Söndag. När du läser det här har jag precis gett mig iväg till härliga Spanien. Under en vecka ska jag göra mitt allra bästa för att dela med mig av min kunskap om och mitt engagemang för allt som har med kost att göra. För Mf Hälsoutbildningars räkning ska nya kostrådgivare utbildas. Vi ska bli fler som har både bred och djup kunskap om maten och kroppen, fler som på ett eller annat sätt kan dela med sig till andra och hjälpa till att sprida kunskapen.

Jag älskar verkligen mitt jobb, och just den här utbildningen som ges i Spanien, den är grädden på moset. Människor som är intresserade, människor som tagit ledigt från sin vardag och åkt iväg, människor som ger sig själva möjlighet till maximalt fokus kring ett ämne de brinner för. Allt detta tillsammans med andra med samma intresse och i en helt fantastisk miljö, i november. Jo, jag har världens bästa jobb!

Är det en slump att man får/har sitt drömjobb? Jag tror inte det. För ett antal år sedan var detta min högsta önskan. Jag stod på Europabalkongen i Nerja och blickade ut över ett kolsvart Medelhav en sen kväll och sade högt till mitt sällskap ”Tänk att få vara här, precis här, i Nerja, i november, utbilda människor och dessutom få betalt för det – DET vill jag göra!”. Denna min innersta önskan uttalades med eftertryck och spreds ut över det nattsvarta vattnet. Det tog några år, sedan var min önskan uppfylld.

Jag tänker på detta varje gång jag är här. Hur innerlig och djup min önskan var, så äkta, så mycket jag. Flera gånger i mitt liv har jag fått uppleva hur just den sortens magi fungerar i tillvaron, hur vår önskan faktiskt skapar vår verklighet. Men bara om önskan är ”på riktigt”, förankrad i vårt inre, först då kan du blir bönhörd.

Vi formar våra liv hur vi än bär oss åt, mer eller mindre medvetet. Jag tror inte på slump, jag tror inte på att vi är offer för några omständigheter. Det kanske kan verka så i det yttre, men det stämmer helt enkelt inte i mitt huvud. Att lita till slumpen eller i värsta fall anta offerrollen,fråntar dig inte bara ansvaret utan också möjligheten att förändra och skapa nytt. Att axla det fulla ansvaret för livet är inte alltid så lätt men det är det enda möjliga om du vill flytta dig från den punkt du står på nu. Allt börjar med en önskan, en djup önskan, en grundprioritering, ett val. Det är bara du som har makten att göra det valet i ditt liv.

Imorgon måndag drar utbildningen igång och jag riktigt längtar, jag lever min dröm. Hur ser din måndag ut? Är den som du vill att den ska vara, längtar du dit? Jag hoppas det, då har du också valt rätt.

Vill du läsa mer om mina tankar kring livet och allt det för med sig? Då hittar du mig på min ganska nystartade blogg www.thereserenaker.se. Jag hoppas att vi ses där också!

Från värmen och med värme

Therese

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Therese Renåker

Om Therese Renåker

Therese är den kloka kostrådgivaren som i sin dagliga verksamhet specialiserat sig på kvinnor och kvinnors hormoner. Med ett stort intresse för människans livsbetingelser i allmänhet och hälsa i synnerhet ger Therese oss perspektiv på vad som händer och sker i och runt omkring oss. Therese är verksam som rådgivare, utbildare, skribent och föreläsare med hemmabas i Norrköping. Egen blogg

2 thoughts on “Allt börjar med en önskan…

  1. Profilbild

    Åse

    Jag åker för första gången till Nerja, om några veckor. Då bor jag nära Europabalkongen (vilket fantastiskt namn!) och dit ska jag förstås gå!
    Ha en fin utbildningsperiod!

Kommentera