Mera svamp!

v.41-14
Mera svamp även denna vecka. Svamp ger mycket smak utan att springa iväg i kolhydratinnehåll. Den här pajen är gjord utan pajskal. Det fungerar alldeles utmärkt och är perfekt de gånger du inte hinner eller orkar göra en LCHF-pajdeg.

Svamppaj

4 portioner

200 g champinjoner eller annan svamp
1 gul lök
smör eller kokosfett att steka i
5 ägg
2 dl crème fraiche
100 g riven ost
1 tsk torkad timjan, eller några kvistar färsk
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Borsta svampen ren från smuts och skär den i lite mindre bitar. Skär löken i skivor.
3. Stek svamp och lök i smör eller kokosfett så att löken blir mjuk och svampen blir genomstekt och det mesta av vätskan har dunstat.
4. Blanda ihop ägg, crème fraiche, riven ost och timjan. Salta och peppra.
5. Blanda ner det stekta i äggstanningen och häll allt i en pajform med löstagbar kant. Är den inte av teflon, eller om du använder en annan typ av form, så kan du behöva smörja den med smör.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera