Torskrygg med kantarellsås

I'm back in business! Under hösten kommer jag att lägga ut recept varannan onsdag. Den här första gången blir det god och smakrik kantarellsås till en bit mild torsk. Naturligtvis går det bra att använda andra typer av svamp. Passa på nu på hösten när svampsorterna är fler i grönsaksdisken eller du till och med har möjlighet att ge dig ut i skogen på svampjakt. För att få en riktigt god fisk är det viktigt att den inte kokar för länge och inte för häftigt.

v.39-14

Torskrygg med kantarellsås

4 portioner

 • 250 g kantareller
 • 20 g smör att steka i
 • 2 dl crème fraiche
 • 2 msk philadelphia
 • 1 tsk vitvinsvinäger
 • salt och peppar
 • 300 g vaxbönor eller haricots verts
 • 600 g ryggfilé av torsk
 1. Rensa svampen fri från eventuell jord och skär den sedan i mindre bitar. Stek den i smör tills vätskan försvunnit.
 2. Blanda ner crème fraiche och philadelphia. Låt koka upp och smaka av med vinäger, salt och peppar.
 3. Skär av fästet på bönorna och koka dem i lättsaltat vatten.
 4. Sjud torsken försiktigt i saltat vatten, 5-7 minuter. Ett par minuter kan bli lagom.
 5. Servera torsken med kantarellsåsen och de kokta bönorna.
Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

2 thoughts on “Torskrygg med kantarellsås

Kommentera