I naturen utvecklas allting – ständigt – precis så som jag vill leva

girl jumping

Det har hänt saker i mitt liv denna sommar. Jag har kommit in i en ny fas då tid plöstligt frigörs. Eftersom jag jobbar hemifrån i mitt företag kan jag själv bestämma när jag ska ta ledigt. Konsekvensen kan förstås bli att det inte kommer in några pengar, men just friheten att bestämma själv är så ovärderlig.
Mina tre barn är stora nu, jag behövs inte på samma sätt längre. Vi ses till middag men däremellan fixar de sin mat själva. En flyktig kram och en smäll i ytterdörren – hejdå, vi ses till middag! Där sitter jag o njuter av min espresso på altanen i solskenet med lite jobbpapper i knäet och planerar tiden som jag vill. Att kunna jobba undan i lagom takt ute i solen är otroligt härligt. Jag är inte ”ligga-på-stranden-typen”, har knappt ens badat i sommar.
Så nu har jag liksom gjort mitt av småbarnsåren, vi har kommit in i en ny fas. Även jag har kommit in i en ny fas – hormonellt. Det händer mycket i kroppen när man är 54 år. Allt är inte roligt, men det mesta är hanterbart och jag njuter av att ha lagt de flesta av mina besvärliga perioder bakom mig. Den har varit snäll min kropp, ställt upp på mycket under åren och jag hoppas det blir många decennier till. Det är dags att tacka den lite mer regelbundet för att vi klarat av så mycket tillsammans.
Den här nya fasen kan väcka en del sorg i många. Allt utvecklas, ingenting är beständigt – precis som i naturen. Men ingen sorg i mig, jag njuter.

Under sommaren har jag också passat på att fästa alla mina tips och tankar i distanskursen ”Kvinnans hormonkurs”. Jag snickrade ihop den mitt i hettan. Nu kommer också ”Mannens hormonkurs” snart. Jag har skaffat mig så mycket kunskap under åren som gått, både teoretiskt, praktiskt och ur egen personlig erfarenhet, så nu är det dags för dig att kunna ta del av det i lugn och ro framför datorn.
Jag samarbetar med Anna Hallén. Här hittar du distanskursen: https://app.coursio.com/store/annahallen/. 50 korta filmer i kursen varvat med löpande text som du lyssnar på i egen takt.  Ser fram emot en utvecklande höst och din respons.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “I naturen utvecklas allting – ständigt – precis så som jag vill leva

 1. Profilbild

  Jag är ju i småbarnfasen men har lärt mig det viktiga av dig, att strecka kalendern för bara mig - tack <3 ! Ikväll har jag varit själv och inte haft några planer alls, så skönt, och jag har tillåtit mig det och tänkt på det du brukar peppa mig till, att ha egna dagar. Är inte där än, att ha dem ofta, men jag jobbar på det! KRAM LOUISE!

  1. Louise Edlund

   Inläggsförfattare

   Man kan börja med att bara byta ut ordet "måste" till jag vill..... Även tänka det ordbytet. Kan hjälpa till att sortera i tanken vad som verkligen är viktigt. Jag har kämpat hela mitt vuxna liv med att "jag ska bara" "jag måste". Det fungerar inte i längden, man blir sjuk. För mig är fortfarande en utmaning att "bara lata sig" en dag. Men vi är alla olika och vi är alla rätt precis som vi är. Men du ska veta att du inte är ensam Camilla <3

Kommentera