Jag är fanatisk

Jo, du läste rätt, helt fanatisk är jag. Till exempel så har jag slutat äta gluten, fast att det inte finns någon läkare som tagit prover och sagt att jag är glutenintolerant. Jag är så fanatisk att jag inte ens äter om jag blir bjuden på smörgåstårta!

Sen har jag börjat lassa tallriken full av grönsaker av olika slag. Grönsaker? På restaurangen ber jag att få extra grönsaker istället för vilket kolhydratrikt tillbehör det nu står i menyn. Vem äter grönsaker frivilligt om man inte är en vegan eller en underlig fanatiker som dessutom hävdar att broccoli och spenat är nyttigt. Nyttigt? Who cares?

I mataffären står jag och lusläser på innehållsförteckningarna. Jag menar, det kan ju ha kommit ut en ny glass utan maltodextrin och citronsyra. Eventuellt. Det enda sättet att få reda på det är att stava sig igenom hela frysdisken. Kan bara vara en fanatiker som lägger tid på sådant trams.

I min fanatiska iver så gör jag dessutom såser av rent smör och fet vispgrädde. Det fattar väl vem som helst att jag kommer att få en hjärtinfarkt av det. Det står ju på Becel-paketet att det är bra för hjärtat, eller det stod åtminstone tidigare, så det måste ju vara sant.

Ovanpå allt så går jag hellre till en näringsterapeut och tar prover än till vårdcentralen. Kan bara vara en fanatiker som tror på sån humbug som hårmineralanalyser och hormonprover i saliv. Dessutom kostar det pengar från min egen plånbok och det är ju helt galet. Om läkaren säger att inget är fel så måste det till en fanatiker som inte köper det rakt av.

fanatisk

Jag har inga dagar eller semestrar där jag helt plötsligt ”unnar mig” gigantiska godispåsar utan jag är fanatisk på heltid. Ibland hoppar jag över skaklarna och åker med familjen till glasskiosken och då blir det fanatiska ställningstagandet en enda kula i bägare, inte en strut med extra allt.

Jag tar helt enkelt hela tiden ställning till det jag stoppar i munnen! Det ska vara så ren mat som möjligt med lågt kolhydratinnehåll, glutenfritt och mycket grönsaker. För då slipper jag humör- och hälsopåverkande blodsockersvängningar, uppsvälld mage, evighetslånga förkylningar, värk och ständig trötthet. Så fanatisk är jag! Ja, på gränsen till ortorexi är det när jag tänker efter.

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Jag är fanatisk

 1. Profilbild

  Linda

  Från en fantastisk fanatiker till en annan, vill bara säga att det finns en glass utan citronsyra och annat skit 🙂
  Säljs i vissa Coop butiker och även en del Ica. En del hälsokoster har den också:)
  Raw food glass av märket Lily & Hanna
  http://lilyohanna.se
  Mums!

Kommentera