Mandelsoppa med räkor

_MG_0848Spännande soppa inspirerad av en spansk mandelsoppa. I originalet ingår vitt bröd i soppan men det skippar vi naturligtvis. Eftersom den ska serveras kall passar den bra nu när vi snart har det riktigt varmt och gott.

4 portioner

  • 6-7 dl vatten
  • 2 dl mandel
  • 2 avokado
  • ½ kruka persilja
  • 10 myntablad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk buljongpulver + några matskedar hett vatten
  • saften av 1 citron
  • salt och peppar
  • 600 g räkor med skal

Koka vattnet. Mixa mandel, avokado, persilja, mynta och några deciliter vatten till en slät soppa.

Riv eller pressa i vitlöken, tillsätt buljongpulver utrört i lite av det heta vattnet, citronsaft och lite salt och peppar.

Kyl soppan och skala räkorna. Servera soppan med räkor på spett och lite färska örter eller ätliga blommor.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Skaldjur, Soppor den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera