Burpees

I fikarummet på mitt jobb pratades det om burpees. Jo då, en del hade koll på vad det var.

Anledningen till att detta kom upp var att flera av oss kvällen innan hade inspirerats på en föreläsning av Blossom. Redan i inledningen tog hon upp detta med burpees. Hur otroligt bra de är. En av de allra bästa övningarna.

För den som inte vet så är denna superövning en kombination av en armhävning och ett upphopp där större delen av kroppen involveras.

Blossom redogjorde för oss att övningen ger styrka, rörlighet och kondition. Inte så konstigt att den bild som prydde förstasidan av vår lokaltidning dagen efter, hade en bild på scenen där en person ur publiken som fick visa övningen.

I en vardag med tidsbrist gäller det att vara effektiv. Då är burpees det ultimata. Det är till och med bättre med 10 burpees än powerwalk i en och en halv timme. Det som kostar mest – ger mest.

Samtalet med burpees i centrum fortsatte i fikarummet. Man kunde göra dem både morgon och kväll, sa hon.

Flera konstaterade att just denna övning brukar jag köra på våra lunchstyrkepass. Lunchstyrkepassen som inte blivit av på ett tag. Men nu har kraft och energi återtagit sin plats i oss. Dags för lunchstyrka igen. Med burpees.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera