Veckans kostrådgivare

Imorgon och några måndagar framöver kommer vi få läsa texter av Anna Ekström Gusén. Anna är sjuksköterska och hälsocoach på sitt företag Ekans Hälsa i Enköping. Hon är även nybliven mamma.

Ekans Hälsa föddes när Anna, på sin arbetsplats inom landstinget, såg fler och fler med bland annat övervikt, högt blodtryck och diabetes. Utanför landstingets väggar ser hon också bara fler och fler människor som ökat i vikt, har fått bukfetma och äter helt fel mat.

Anna menar att det finns varken ordentligt med tid, personal eller pengar för att hjälpa alla människor med övervikt inom vården. Många människor, stora som små, gamla som unga har blivit drabbade av dagens folkohälsa som är övervikt och fetma. Det i sin tur, leder förr eller senare till diabetes, högt blodtryck osv. Samtidigt blir varje besök hos läkare och sjuksköterska kortare och kortare.

Anna kände att hon ville hjälpa dem som drabbats av övervikt och fetma. Genom tid, inspiration och kontinuerliga kontakter är det lättare att genomföra en livsstilsförändring.

Ha en bra vecka och läs imorgon Annas text om små barn och mat.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

Kommentera