Världens bästa present

Alla hjärtans dag. Dagen vi visar vår kärlek och omsorg till dem som vårt hjärta bryr sig om. Brukar du ge den du älskar en present idag? Kommer du ge dig själv en present idag?

varsam

Månaderna innan jag skulle fylla 40 år hade jag en liten kris. Nu var jag medelålders, men var jag den jag ville vara? Ett roligt jobb, men stressad, otränad och ständigt förkyld. Jag jobbar med att hjälpa andra människor, men jag kunde inte hjälpa mig själv. Därför bestämde jag mig för att ge mig själv en underbar 40-årspresent. Jag skulle ge mig själv mitt bästa jag.

För jag var övertygad om  att om jag bara gav mig själv rätt förutsättningar, med rätt kost, rätt träning och rätt avkoppling så skulle jag bli den jag är tänkt att vara. Därför använde jag de kunskaper jag samlat på mig under alla år när det kommer till att hjälpa människor i hälsofrågor för att hjälpa mig själv. Och det blev min livs bästa investering. När jag tre månader senare fyllde 40 år kände jag mig stark, glad och supersnygg.

Vanligaste misstagen
Efter att ha arbetat i hela mitt yrkesverksamma liv med att hjälpa människor att nå sina mål har jag sett något intressant. När det kommer till att satsa på hälsan gör vi tre stora misstag:

  1. Vi tror att det handlar om disciplin – när det egentligen handlar om motivation.
  2. Vi sätter för höga mål på vår kort tid och glömmer bort att motivation är något vi precis som kondition behöver träna upp.
  3. Vi är för stränga mot oss själva och tjatar, gnäller och kritiserar oss själva – istället för att peppa, lyfta och motivera oss.

Det gör att vi bestämmer oss för att starta ett nytt liv - lägger om kosten och börja träna och det känns superbra första veckan. Kanske även andra veckan om vi har tur. Men tredje veckan drabbas vi av det  vi kallar för "vardagen" och stress, släktkalas eller förkylda barn får oss plötsligt att äta en skål glass eller hoppa över träningen.

Om man ska lyckas skapa nya hållbara vanor behöver man självempati, glädje och motivation. Inte disciplin och hårda regler. Så börja långsamt för att orka hela vägen.

bästa

MBJ-projektet
Det är inte alltid så lätt att coacha sig själv. Därför startar jag den 21 februari igång Mitt Bästa Jag - projektet där du via min blogg eller Facebook dagligen får pepp, goda råd och hjälp att nå Ditt Bästa Jag. Vi har redan tjuvstartat en Facebookgrupp som är i full gång med recept, tips och peppning. Det kostar ingenting. Du kommer inte bli utsatt för reklam eller skriva på något. Du kan plocka de russin ur kakan som du vill ha och som passar dig. Jag gör det här på min fritid för att jag är bra på att stötta människor och för att det är fantastiskt att hjälpa andra hitta sitt bästa jag. Projektet pågår i 100 dagar och du är varmt välkommen att följa med om du känner att du skulle kunna - må lite bättre, bli lite bättre, känna dig lite starkare, gladare och lugnare om du bara fick rätt förutsättningar. Läs gärna mer på min blogg.

Så kanske du ska ge dig själv den bästa presenten i år? Kanske du ska ge dig själv Ditt Bästa Jag?

Med värme
/Marias bästa jag

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Världens bästa present

Kommentera