Tack Ingela Jönsson!

IngelaUnderbara bästa Ingela Jönsson kommer nu sluta skriva regelbundet för kostrådgivarna och prioritera sin tid till annat. Då och nu kommer hon dock tillbaka med ett tillfälligt inlägg (hurra!).

Jag är så tacksam för att få ha tagit del av Ingelas inlägg och därmed hennes enorma kunskaper inom livsmedelsbranschen och kosten i sig. Ingela har också med sin LCHF-butiken sponsrat Kostrådgivarna i över två vilket har starkt bidragit till att kunna ha sidan utan kostnad för er läsare.

Det finns en rad fantastiska inlägg att se tillbaka på, men kanske vi blev mest berörda av inlägget om hur vården vanskött Ingelas egen mamma? Läs här. Jag blir igen ledsen när jag läser det, det är fruktansvärt!

Ingelas egen väg till naturlig kost berättar hon bland annat om här, i och med starten av Kostrådgivarna för drygt 2 år sedan.

Då och nu har vi fått några recept och några av mina egna favoriter är enklaste frasigaste pajskalet och hasselbackschampinjonerna. Andra inlägg som ni läsare har gillat och delat mycket på Facebook är:

 • Är naturliga aromer naturligt?  I var och varannan livsmedelsförpackning stöter vi på ingrediensen AROM i olika begrepp, tyvärr är det långt ifrån alla (eller nästan ingen!) som är sådär naturlig och o-processad som det låter som… 
 • Oj vad det fuskas… LCHF betyder inte bara att äta mindre kolhydrater och större mängd naturligt fett, det är också ett kostval som innebär renare matval. I den mån man kan försöker man att välja bort onödiga och rentav skadliga tillsatser i maten. Kroppens biokemi påverkas av giftiga ämnen och om vi äter stora mängder blir det svårt för kroppen...
 • Vad ska jag ha det till?  Som  LCHF:are är det en del nya ingredienser som hamnar i matkassen. Man hittar produkterna i välsorterade hälsokostaffärer, stormarknader eller på nätet. Oftast har man köpt den nya produkten för att man hittade ett specifikt recept på nätet eller i en bok. Det är lätt att en påse eller burk blir stående för att man inte riktigt vet vad man  kan göra med innehållet...
 • Den lilla lögnen… Nu är jag trött på att höra folk svamla om att "Jag tror att lite av allt är bäst" när de pratar om vilken kosthållning som är den optimala. Jag har nämligen upptäckt att när man pratar lite mer på djupet och kollar upp vad som i verkligheten finns på tallriken hos de som säger sig "äta lite av allt" så hittar man...
 • Är du också en sån där jobbig kärring över 45? Visste du att din kropp "läser" av allt du äter? Det du stoppar i munnen ska bli byggnadsstenar och bränsle till din kropp. Stoppar vi in fel bränsle kan maskineriet haka upp sig, kroppen är tack o lov en fiffig överlevnadsmaskin som trots att vi ofta stoppar fel bränsle i strupen ändå ser till att vi överlever, men priset blir ofta...

 

Tack Ingela för  A L L T  och lycka till med framtida projekt!

dreamstime_xs_14132110

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

2 thoughts on “Tack Ingela Jönsson!

 1. Profilbild

  Cissi

  Åååå vad synd! Hon är otroligt duktig och har alltid svar på alla kluriga frågor om "utbytesalternativ" när man är allergisk mot något. Hon är ju som ett levande uppslagsverk 😉
  Önskar verkligen Ingela varmt lycka till med vad hon ska göra framöver och tack för all hjälp!

 2. Profilbild

  HelenaB

  Nej, det var tråkigt, men bra gjort av Ingela att våga prioritera bort. Hoppas att det är butiken som går så bra eller någon annan trevlig anledning. Vill bara passa på och slå ett slag för LCHF-butiken som ger mycket fin service.
  Lycka till!

Kommentera