Jag kastar mig ut!

Det här är ett adjö-inlägg, det är sista gången jag skriver om stress här på Kostrådgivarna. Det har varit roligt och givande men nu väntar annat och det är dags att sätta punkt.

Jag har under min tid här skrivit om olika sorters stress; om hur man kan vara stressad av att ha för mycket att göra men också av att vantrivas eller känna att man gör fel saker. I det sistnämnda fallet kan det vara svårt att kasta loss från det som är invant, kanske vågar man inte av ekonomiska skäl eller så känns det helt enkelt otäckt att bryta upp och våga något nytt. För man vet ju inte hur det blir!

Det sista året har jag mer och mer börjat känna mig mätt på mitt arbete som miljökonsult och funderat på vad jag ska göra åt det. Jag är trött på att prata miljö hela tiden och på att få folk att bete sig miljövänligt.  Det kändes till slut nödvändigt med en förändring för att jag inte skulle hamna i vantrevnadsstressen. Något som ger mig tillbaka min gamla energi  och som ger mig lust att satsa 100 % igen. Men vad skulle det kunna vara då? Ibland räcker det att man gör mindre förändringar  för att få upp gnistan men det skulle inte räcka denna gången, det kändes tydligt.

Min man och jag har en gammal dröm som vi pratar om då och då och det är att starta en pub. Maken är väldigt ölintresserad, brygger själv öl och går ständigt på provningar och mässor. Jag är matintresserad och vi gillar båda pubmiljön. Det vore ju klockrent att kombinera dessa intressen i en egen pub, med fin öl och god mat. För något halvår sedan fick jag idén att mitt företag skulle kunna säga upp kontoret och istället hyra en liten större lokal där vi kunde köra en pub för vänner och bekanta och deras bekanta på fredagar. Bara för att det är kul! I veckorna skulle mitt företag kunna använda lokalen som kontor och till möten och utbildningar. Vi tände båda på idén och började leta lokal. Någon månad senare var jag och åt lunch på en supertrevlig liten pub i Malmö som heter Sugar Ditch. En liten 50-tals-inspirerad diner med mysig atmosfär och god pubmat. Jag tog mod till mig och frågade ägaren om man kunde få några goda råd inför att starta en pub. Det visade sig vara en urtrevlig ung man som drev stället med sin sambo och de ställde upp på ett otroligt schysst sätt med all sin kunskap trots att vi faktiskt tänkte konkurrera med dem på fredagarna. Sugar Ditch blev snabbt vårt nya favoritställe och vi pratade mer och mer med ägarna när vi var där. Tills en dag det kom ett mejl: ”Vi tänker sälja, vill ni köpa Sugar Ditch?

OJ, det var inte en SÅN satsning vi hade tänkt oss! Men hur kunde vi säga nej? Efter mycket vånda kontaktade vi vår bank som sa JA. Och nu har vi gjort det! Vi har köpt Sugar Ditch och den 1 juni öppnar vi vår alldeles egna pub, på heltid. Det känns lite läskigt men mest fantastiskt roligt. Kanske upptäcker vi efter ett tag att det är för tungt eller att vi känner oss för bundna (jag menar: adjö eget socialt liv!) men då har vi i alla fall provat. Och det är väl det som är mitt budskap så här i mitt sista blogginlägg: Våga följa dina drömmar, våga prova! För det är ju aldrig det man gör som man ångrar, det är det man INTE gör!

Vill någon följa våra äventyr så finns Beer Ditch, som puben ska heta, på Facebook. Snart kommer också en blogg på www.beerditch.com . Välkomna dit och till vår pub!

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Johanna Ekne

Johanna Ekne är miljökonsult och kostrådgivare med kognitiv inriktning. Det betyder att hon inte bara är intresserad av vad vi äter utan också varför vi ofta äter fel fast vi egentligen vet bättre. Johanna ger föreläsningar och kostråd till privatpersoner och företag, vid ett personligt möte eller via mejl eller Skype. Nu håller Johanna också på att utbilda sig till stressterapeut och blir färdig vid årsskiftet.

3 thoughts on “Jag kastar mig ut!

Kommentera