Fikautbud

Som förälder är jag med om att vinterns skidtävlingar avlöses av övriga årets friidrottstävlingar. Och en sak har jag märkt att alla har gemensamt. Fikautbudet.

På PM:et för en skidtävling nyligen kunde man läsa att arrangerande klubbs servering erbjöd både något sött och något nyttigt och föreslog att man lämnade sin egen matsäck hemma. Det där med nyttigt tyckte jag verkade intressant. Äntligen. Eller?

Men det visade sig vara ganska exakt samma utbud som vanligt. Det "nyttiga" i sammanhangetvar antagligen varmkorven och mackorna. Resten är "sött och gott". Utbudet av bullar, kakor, godis, festis och läsk är som vanligt stort.

När det fanns Raw-foodbollar som alternativ då vår friidrottsklubb i höstas arrangerade Götalands mästerskapen - var det inte många som nappade.

Fikakulturen är sådan. Kaffe och bulle. Saft och kaka. Och lite godis på det.

Hur ändrar man på detta då vältränade ungdomar och ibland lika vältränade vuxna föräldrar och ledare lever i övertygelsen att vad man äter inte påverkar prestation eller hälsa?

Jag börjar i det lilla. Med den egna matsäcken. Litar ännu inte på att utbudet som erbjuds på plats är speciellt "nyttigt" 🙂

fikautbud

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera