Glöm inte kärnan och tappa inte dig själv!

Jag är så eländigt trött på att ständigt jobba i motvind, men är precis lika tacksam varje gång jag ser resultat av det jag förmedlar och gör.

Att jobba för en naturlig kost, en hälsa som är bestående och individuellt anpassad, en kost som motverkar sjukdom och därmed motarbetar vinstintressen hos läkemedelsbolag och flertalet andra gynnare - det är att jobba i just motvind. Girigheten har ett pris och vi får alla ta del av skulden vare sig vi vill eller inte.

Det är januari fortfarande. Lågkolhydratskost/LCHF utnyttjas till det allra yttersta för att skapa profit där hälsan är i ett medialt fokus men i allra sista rummet när det kommer till grunden. Jag vill här påminna om vad som är en viktig kärna när det kommer till naturlig mat, kroppsvänligt ätande och just lågkolhydratskost.

Uteslut gluten för din hälsa. Gluten som finns i säd orsakar en onödigt hög glykemiskt belastning. Gluten retar ditt immunförsvar och dess effekter på kroppen stannar inte i tarmsystemet tyvärr.

Ät naturliga fetter, din kropp mår inte bra av lättprodukter som är hårt raffinerade – tänk naturligt!

Strunta i vågen – en missnöjd tur på vågen ger kortisolpåslag och kan göra att en eventuell fettdepå älskar dig än mer och vägrar släppa.

Undvik givetvis allt raffinerat socker. Väljer man att äta en naturlig lågkolhydratskost såsom Paleo är honung ett naturlig alternativ sötning men inget måste och inget att överdriva. Tänk återigen naturligt.

Utgå från Din kropp och Dina förutsättningar - genom att jämföra sig lyckas man oftast inte. Bli din egen största inspirationskälla.

Så glöm inte kärnan av vad en naturlig kost är, kroppsvänlig! Inspireras och peppas, men tappa inte ditt eget Jag. Låt dig inte luras av media, av egna som andras förväntningar. Må ditt bästa Jag!

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Glöm inte kärnan och tappa inte dig själv!

  1. Profilbild

    Och jag önskar att den där motvinden vi jobbar i var ärliga med vad de sysslar med. Människor som äter bröd trots mina argument kan väl bara säga "jag skiter i det du säger, jag äter bröd ändå" istället för att till varje pris vilja visa att jag har fel för bröd har vi ätit i tusentals år etc etc. Eller att livsmedelsföretagen sa att " vi vet att det här är skräp men det är billigt att tillverka och vi vill tjäna pengar". Eller att läkemedelsföretagen sa att "vi tar hellre fram kolesterolsänkande mediciner än forskar på antibiotika för det tjänar vi mer på", eller kostcheferna skulle säga att "jag vågar inte fatta några egna beslut för jag är inte tillräckligt påläst". En utopi såklart men man kan väl få önska?

Kommentera