Snabba salladstips till julbordet

Rödkålssallad med granatäpple

Gott rödgrönt till julbordet

Nu lackar det mot jul med en väldig fart. Idag får du därför tips på några riktigt goda, lättfixade, gröna tillbehör till julmaten.

Vi som äter mat med lite kolhydrater kan ju istället för bröd och potatis njuta av en stor mängd läckra grönsaksrätter till julmaten. När jag jobbade på restaurang och lagade julmat under hela december hittade jag alltid på lite extra gröna rätter, det uppskattades av många.

Här några lättgjorda sallader att lysa upp julbordet med. Först ut en på den nyttiga rödkålen, fylld med C-vitamin och antioxidanter. Syran i salladen gör att all den feta julmaten inte känns så tung.

Rödkål, hasselnötter och granatäpple

Rödkålssallad med granatäpple

Blanda en sallad på finstrimlad rödkål, riven morot, tärnat äpple, granatäppelkärnor, hackad persilja, krossad rosépeppar och hackad mandel eller hasselnötter. Ringla kallpressad olivolja, äppelcidervinäger och lite flingsalt över.

Rödbetssallad med keso

Rödbetssallad med Keso

Skär rödbetorna i små tärningar. Rör ihop keso och majonnäs, smaksätt med senap, salt och peppar. Vänd försiktigt ner rödbetshacket.

Njut nu av en riktigt God Jul, vi ses nästa år. Då med några av mina  favoriträtter från Turkiet, firar julhelgerna där i år 🙂

Tomte på hal is

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera