Det blir ingen ordning alls under långhelgerna…

Sovit ikapp på morgnarna - alldeles för länge, gått och skrotat i pyjamas till kl. 12 – minst, ätit galet mycket sillinläggningar – kan bara inte låta bli, tittat alldeles för mycket på TV – så många filmer som man vill se. Askungen för ungefär 7:e gången – så underbart, Happy Feet – älskar moderna tecknade filmer.  Försökt hålla mig ifrån facebook – svårt är det. Vill ju se alla härliga julbilder från jordens alla hörn. Släpat med farfar och övriga familjen på bio och tittat på Robert Gustavsson 100 år – Kul och fullsatt ! Och det är så svårt att komma isäng på kvällen. När huset äntligen tystnat så vill jag bara sitta uppe och tänka och läsa och dricka thé eller titta på SVT Play det jag missat - Downtown Abbey t.ex. Jag får så mycket bra idéer när det är tyst och lugnt hemma. Det finns liksom olika tankar och idéer som står på tillväxt därinne i hjärnkontoret och plötsligt börjar de slå ut när de rätta förutsättningarna skapas. Receptet heter: utvilad, sköna hemmakläder, varm o go och mätt i magen av god fet julmat. Ja, läs egna strömming- och sillinläggningar då...och hemgravad lax. Ett riktigt matvrak är jag sannerligen.

Men nu får det snart vara slut på långledigt. Jag hamnar ju helt ur fas...;-)  Vänder på dygnet och beter mig. När man är egenföretagare och har kontoret 5 meter bort från soffan så är det svårt att dra gränser för vad som är privat och ledig och vad som är jobb. Snart är det nytt år dessutom. Förra nyårsafton gav jag mig själv ett nyårslöfte; det skulle bli mer champagne i mitt liv. Både bokstavligt och verkligt! Så har det blivit efter en del tuffa förändringar. Det finns utmärkta korkar med bygel som man kan sätta på champagneflaskorna när man druckit ett litet glas. Man behöver inte - och ska inte alls - dricka en hel flaska på en gång. Och champagne är allt som bubblar. Finns jättebra mousserande för runt 80:-. För dig som inte dricker alkohol finns det utmärkta mineralvatten av bättre sort. Kosta på dig något extra - Perrier t.ex. med en citronskiva i.

20131227_114042[1]I vårt kök står en fantastisk Amaryllis som har ambitioner - 2 stänglar med vardera 4 blommande klockor och en 3:e stängel på väg. Vilken kraft! Så ska mitt och ditt 2014 bli, mer ambitioner, ännu bättre och ännu roligare. Livet är för kort för att ha tråkigt på jobbet. Det ska kännas rätt i hjärtat. Vi struntar i Jantelagen och det säger jag till alla härliga kvinnor som jag så gärna vill puffa på att må ännu bättre. Vi ses på mina kurser därute och i mitt hormonforum på Facebook. Utan din kraft når vi inga förändringar. Allt gott till dig!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Det blir ingen ordning alls under långhelgerna…

Kommentera