Vitkålsjansson

Janssons frestelse är nog väldigt förknippat med julen för de flesta och det gör det också svårare att låta bli att äta den om man inte äter potatis. Här är en variant med vitkål istället för potatis och jag tycker att den är väldigt god. Den har janssonsmakerna och passar perfekt in på julbordet tillsammans med alla övriga godsaker.

Förutom jansson är klara favoriter på mitt julbord ansjovisrulle samt julkryddade köttbullar. En och annan sillsort och lax måste också finnas på jultallriken, då är min jul räddad!

Jag önskar er härlig jul med goda smaker!

1D3_7552

Vitkålsjansson

  • 700 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 burk ansjovis
  • ca 2 dl vispgrädde
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

Skär vitkålen i små bitar och stek tills den blir blank men inte mjuk. Häll på ansjovisspadet och låt det puttra in någon minut. Häll på grädde och låt det koka i 5 minuter. Finhacka löken. Lägg hälften av den gräddstuvade vitkålen i en ugnsform, toppa med hackad lök och ansjovis. Toppa med resten av vitkålen. Tillaga i ca 40-45 minuter i 225 grader.

Är ni nyfikna på fler av mina recept är ni välkomna att titta in på min blogg Erikas LCHF till vardag och fest.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Vitkålsjansson

Kommentera