Matig enkel sallad

mumsigsallad

Julen står för dörren men innan det är dags finns det gott om tid för annat. För mig får julen vara ganska kort vad det gäller julmaten då den inte tillhör min absoluta favoritmat. Visserligen älskar jag sill, lax och andra fiskrätter, men det är alldeles för lite grönsaker i traditionell julmat. Därför satsar jag extra mycket på den typen av mat både innan och efter själva juldagarna. Enkelt och fräscht med mycket färg och smak. Här är en matig sallad som går fort att svänga ihop.

Sallad med lax och rostad paprika

4 portioner

  • 3 röda paprikor
  • 200 g cocktailtomater
  • 50 g mandel
  • 70 g rucolasallad
  • 500-600 g varmrökt lax
  • 120 g chèvreost
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar

Sätt ugnen på 225-250 grader. Dela paprikorna och lägg dem med skalet uppåt. Lägg dem gärna på ett bakplåtspapper. Sätt in dem i ugnen 20-30 minuter eller tills skalet blivit lite bubbligt och svart i kanterna.

Ta ut paprikorna och lägg dem i en plastpåse så att de får svalna lite. Dela cocktailtomaterna. Rosta mandeln i en torr stekpanna.

Fördela rucolasallad på fyra tallrikar. Fördela laxen, gärna delad i bitar. Smula över chèvreost. Fördela tomathalvorna. Ta ut paprikorna ur plastpåsen och pilla av skalet. Skär paprikorna i strimlor och fördela på salladen. Strö även över mandeln.

Häll på olivolja, vinäger och salta och peppra lite.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Fisk, Sallad som huvudrätt den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera