Lunchpromenad i ur och skur

Jag vet ett enkelt sätt att öka sitt välbefinnande – att ta sig en liten lunchpromenad. Det är bra därför att du får frisk luft och får del av dagsljuset som påverkar ditt humör, din ork och energi positivt under dagen och dessutom så får du när kvällen kommer en bättre sömn. Kan det bli bättre? Efter ett tag blir vanan med lunchpromenad lika självklar som att äta lunch. Om det vid något tillfälle kommer annat emellan så saknar jag lunchpromenaden och känner mig tröttare och mindre tillfreds på eftermiddagen.

LunchpromenadEn promenad har jag alltid tyckt om men detta att i alla väder, i ur och skur, gå ut en stund på lunchen var nytt för mig, något som min arbetskamrat brukade göra och tog mig med. En vana som jag är tacksam att jag har fått lära mig. Regnar det så finns det paraply, är det kallt och blåser så tar man på sig lite mer kläder och skiner solen så är det alldeles underbart. Alla väder har sin tjusning. Under hösten och vintern tycker jag att det är extra viktigt att få komma ut ett tag mitt på dagen eftersom det kan vara enda chansen att få del av dagsljuset. Vinterhalvåret i Sverige medför att det ofta är mörkt både när man åker till jobbet och när man åker hem. Dessutom ger promenaden, om man har möjlighet att göra den tillsammans med en arbetskamrat/vän, tillfälle till lite småprat om ditt och datt som kan vara nog så värdefullt.

När jag läste Maria Helanders inlägg om hur man kan förebygga att få ont i själen genom Dagsljus, Aktivitet, Rörelse och Kost (=DARK) så var det en bekräftelse på mina egna tankar och idéer om vad vi ska göra för att må vårt bästa. Vanligtvis handlar det inte om stora, revolutionerande saker, utan om små saker som du gör ofta, varje dag. Lunchpromenaden ger dagsljus och rörelse och i lunchlådan finns LCHF-kost, allt för att ge hälsa och välbefinnande.

Vad brukar du göra på din lunch?

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i * VECKANS KOSTRÅDGIVARE *, Inre hälsa den av .
Kerstin Fransson

Om Kerstin Fransson

Jag är kostrådgivare och sjuksköterska med stort intresse för kost och hälsa. Mitt arbete till ”vardags” är på gymnasieskolan Aleholm i Sävsjö där jag undervisar på Vård- och omsorgsprogrammet. Erbjuder kurser, kostrådgivning enskilt och i grupp, tematräffar och föreläsningar om individuellt anpassad lågkolhydratkost med naturliga fetter. Verksam främst i Vetlanda och Sävsjö kommuner.

Kommentera