Julklappstips

Jag tror jag har hittat det ultimata julklappstipset. Inte för dyrt och inte för stort. Lätt att ta med och lätt att använda. Det handlar om ett träningsredskap och det kan användas både utom – och inomhus men förknippas kanske mest med inomhusträning.

Jag syftar på ett gummiband, eller Exertube som det också heter.

Inte förrän nu i höst har jag börjat använda detta ordentligt, trots att det funnits i mitt lilla ”hemmagym” en tid.

Ett gummiband med textil att stå på tycker jag är att rekommendera. Färg beroende på styrka så klart, men ofta är man olika stark i olika muskler och det kan behövas flera motstånd att välja på. Exempel på övningar får man för det mesta med vid köpet. Dessutom kan man inspireras på nätet där det finns mängder av förslag på hur man kan använda gummibandet.

Till och med har jag varit på ett ”Gummibandspass”, jag som sällan går på gympapass. Under åtminstone halva tiden använde vi gummibandet för olika övningar, betydligt jobbigare sådana än jag dittills provat.

Priset ligger runt 200 kronor. En perfekt julklapp. Om inte annat så till sig själv. För inte långt efter jul kommer nyår – och kanske kommer det finnas ett löfte om mer träning 2014? Då är detta en bra början.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera