Färgglad sallad till julbordet

rödkålssallad

Nu vankas det snart julförberedelser och just julmaten är ganska lätt att göra lågkolhydrat-anpassad. En viktig del av julbordet för mig är fyllda ägg, gravad och rökt lax och sill av olika sorter. Så gillar du också det finns det en massa sätt att variera detta på. Hemmagjorda köttbullar och en god skinka är en självklarhet och till det serverar jag gärna olika grönsakstillbehör gjorda av till exempel grönkål och rödkål. Eller varför inte pajer med goda smaksättningar? En matig och vacker sallad gör julbordet färgglatt och vitaminrikt.

En jul inom lågkolhydrat-ramarna behöver alltså inte vara begränsad utan det finns möjlighet att njuta en massa olika goda rätter. Se däremot upp med de traditionella bakverken och godis som innehåller för mycket socker. Håll dig till godis gjord på mörk choklad, nötter, mandel, frön, kokosfett, smör och grädde. Naturliga råvaror som gör dig pigg och glad och är bra för kropp och knopp.

Rödkålssallad med zucchini

10 personer på buffé

  • 400-500 g rödkål
  • 2 oranga paprikor
  • 1 zucchini
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja

Strimla rödkålen och lägg i en salladsskål.

Skär paprikorna och zucchinin i bitar och blanda ner dem i rödkålen.

Häll över olivoljan, vinägern och krydda med salt och peppar. Rör om.

Finklipp persiljan och blanda ner, spara några kvistar till dekoration.

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Jul & Påsk, Vegetariskt den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

2 thoughts on “Färgglad sallad till julbordet

Kommentera