Ugnsomelett med bacon och spenat


ugnsomelett

Älskar rätter med kort ingredienslista och kort beskrivning. Visst är det härligt med mycket kryddor och allehanda smaksättare men när beskrivningen blir som en längre roman blir jag bara stressad. Jag har egentligen inget emot att det tar lång tid med maten, bara det inte är komplicerat. Tycker det är rogivande att stå och skära och hacka, men ibland är det naturligtvis lite ont om tid och då är det skönt med alternativ som är snabba att få fram på bordet. Den här ugnsomeletten är saftig och mättande. Går naturligtvis att variera med skinka eller lax istället för bacon.  

Ugnsomelett med bacon och spenat 

4 portioner

  • 2 paket bacon
 á 130 g, gärna ekologisk eller någon annan typ med så lite tillsatser som möjligt
  • 70 g babyspenat
  • 150 g riven ost
  • 8 ägg
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 250 g keso
  • salladsblad eller mer babyspenat

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär eller klipp baconen i små bitar och stek knaprigt tillsammans med skuren spenat. Lägg baconbitarna och spenaten i en smord ugnsform.

Blanda ost, ägg, grädde och keso och häll ovanpå baconen. Grädda i cirka 20 minuter. Servera med salladsblad eller mer babyspenat.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Äggrätter, Chark (korv, skinka m.m.), Kött (fläsk, nöt) den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera