”Du kan behöva lite socker”

favorit

Jag skulle genomgå en operation för ett par veckor sedan som föranledde övernattning på sjukhuset X. När jag anlände kort efter lunchtid fick jag fylla i ett papper där jag bland annat fick välja kost: normalkost, vegetarisk kost eller annan kost. Eftersom jag inte tål mjölk skrev jag denna upplysning på ”annan kost” och tänkte att jag inte skulle krångla mer och blanda in lågkolhydratkost.

Opererades vid 15:00 och vaknade med ett dropp i armen. Det var påse nummer två fick jag veta när jag frågade. När jag kvicknat till efter ytterligare ett tag såg jag att jag hade fått ett glukosdropp. Jag frågade om detta var nödvändigt, och sa att jag ville att de skulle stänga av. ”Du kan behöva lite socker”...

Läs hela inlägget "I sjukhusets våld" av kostrådgivare Britt Lilja här.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Sjukvård den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

3 thoughts on “”Du kan behöva lite socker”

 1. Profilbild

  När jag råkade ut för samma sak sa de "vi tänkte du behövde lite näring", men jag förmodar att hon menade energi och inte näring? Klockan var halvelva på förmiddagen och jag hade varit fastande sen midnatt. Ja, tänk om jag hade svält ihjäl där på lasarettet!

 2. Profilbild

  Zee

  Det roliga är att även diabetiker tankas i dessa glukosdropp.

  Sambon (Typ 1 diabetes) låg inne i väntan på operation pga förstoppning (en tumör i tolvfingertarmen spm lagt sig så den täppte till helt) och fick dropp för att få ordning på uttorkningen oc saltbalansen, droppet han fick var glucos med tillsatta salter...
  Vid 2 tiden bad vi personalen göra en blocdsockermätning då hade han 14 och tog lite extra insulin sen vid 4 tiden bad vi dom mäta igen men personalen tyckte att dom skulle ju mäta igen vid maten kl 7 och det behövdes ju ingen "extra" mätning men vi tjatade tills dom gav med sig, då hade an ett socker på 22, jag vill inte ens veta vad han skulle haft om dom väntat till 7 med att mäta igen.

  Okej att han får glucosdroppet tillsammans med cytostatikan, för den typ han får kan inte ges tillsammans med koksaltlösningen, men att dom tankar glucosdropp i en diabetiker som "uppvätskning" tycker jag låter tokigt. Framförallt om det inte kombineras med täta mätningar av blodsockret.

Kommentera