Vågen…

Therese Renåker har välförtjänt ledighet idag så jag har dykt ner i arkivet. Det finns många tänkvärda artiklar men idag föll valet på den om vågen...

favorit

En kvinnas bästa vän och värsta fiende

Hur gör man enklast för att hålla en kvinna sysselsatt och under kontroll? Låser fast henne vid spisen? Gifter bort henne som 15-åring? Låter kulturella sedvänjor lära henne att mannen är henne överlägsen? Nej, det enklaste och mest effektiva sättet kräver bara en investering på någon futtig hundralapp. En teknisk landvinning med en dragningskraft på kvinnorna som ingen kunde ana när den en gång uppfanns. Vill du ge en kvinna ett livslångt fokus och göra hennes liv till en daglig kamp – visa henne vägen till vågen vid 12 års ålder.

Denna tekniska mackapär kommer sedan styra henne resten av hennes liv. Vågen kommer hädanefter vara hennes rättesnöre, hennes sanning. Detta enkla tekniska instrument, från början avsett att värdera varor, kommer nu istället att värdera henne. Frivilligt ställer hon sig på manicken, kanske flera gånger per dag, rådfrågar den om hon levt rätt eller fel. Har hon ätit ... LÄS HELA ARTIKELN HÄR!

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

Kommentera