Min medvetna resa

frkResan det handlar om är som för många en resa med vikt och välmående. Jag har aldrig känt att jag haft några problem med min vikt när jag var yngre och sanningen är att det hade jag inte. Jag var en aktiv hästtjej som cyklade vart jag än skulle, så vad gjorde väl det att mackor var det bästa jag visste.....och pasta med smör.....

Ni kan ju förstå själva hur det blev när jag slutade med hästarna och fick körkort, allt vad kondis och normal vikt blev något lidande. Det trillade inte iväg till några extrema värden men inte var det som förut heller. Jag testade halvhjärtat lite av varje, "mini", ersättningar, äta lite, ja, ni vet det vanliga, men inte var det något som jag tyckte funkade eller var roligt på något vis. Jag var väl "nöjd" med mig själv ändå.

En graviditet senare (som jag tackar högre makter för!!), några år ytterligare gick och en dag i början av januari 2010 ställde jag mig på en våg hemma hos goda vänner och fick nog med stort N!! Jag vägde 86,5 kilo!! (slutvikt på graviditeten var 92).

Annica
86,5 kg

Visste inte hur jag skulle tackla detta på ett bra sätt utan tog till den extrema pulver/soppmodellen, urk inget jag ens vill rekommendera min värsta fiende!! Visst några kilon tappade jag men hur bra mådde jag egentligen? Inte alls kan jag meddela....

Fick det finfina tipset av en vän på facebook att testa LCHF - men vad är det då?? Jag läste och läste och ... ja, men varför inte!! Jag körde på och läste mer! Kilona trillade av ganska snabbt i början för att sen plana ut. Det var nog ca 10 kilo första året har jag för mig.

2011 fastnade jag i Anna Halléns böcker och blogg. Jag gillade det jag läste mer och mer. Senare det året fick jag möjlighet att gå en helgkurs i Ängelholm för Anna och hjälp vad många polletter det var som trillade ner!

Jag gick från att ha varit väldigt restriktiv med allt vad grönsaker heter till att köra Annas handflatemodell rakt av. Det innebär följande:

Frukost: 1 handflata protein (oftast ägg i någon form), 1 näve/deciliter fettrikt livsmedel
(rent fett 1-3 msk)

Lunch: 1 handflata protein, 1 handflata grönsaker, 1 näve/deciliter fettrikt livsmedel (rent fett 1-3 msk)

Middag/kväll: Samma som lunch

ev Mellanmål: ½-1 dl blandade nötter.

(handflata = motsvarande volymen av din hand inklusive fingrarna)

Jag körde på så här med knappt några avsteg i närmare 6 månader och vips så försvann några kilon till. Det var så härligt då jag fastnat helt på en platå innan kursen.

Nu väger jag ca 70 kilo till mina 172 cm och skulle väl gärna tappa några till men kroppen verkar nöjd just nu och då är faktiskt jag det också!!

Fröken Nilsson
70 kg (bilden är tagen inför ett reportage av Fröken Fokus)

Jag vet att jag mår bäst och har lättast att hålla min vikt om jag begränsar mejerierna lite och det tycker jag funkar bra för min del.

Just nu kan man läsa överallt om diverse olika "nya" metoder som 5:2 fasta , periodisk fasta 16/8 mmm och visst jag har testat men inte helt säker på att det är min grej måste prova lite till för att kunna avgöra det, men jag får se när det blir.... om det blir.....

Jag tror på att lyssna på kroppen och försöka ge den vad den vill ha (i rimliga mängder då) Jag har som mål att äta när jag är hungrig och sluta när jag är ohungrig. Kan vara en utmaning i sociala sammanhang men ju mer jag lyssnar på kroppen desto lättare blir det.

Nu tänker jag avsluta detta inlägg med ett smarrigt och enkelt recept:

Räk/Sparrisgratäng

1 paket av Findus finaste sparris kokas efter anvisning på paketet, dessa lades sedan i en ugnsform och täcktes av en rejäl laddning räkor!

Smeta ut en blandning av 2 dl majonnäs (jag gör egen), 1 dl creme fraiche, 1-2 tsk sambal oelek och 100 gram finhackad purjolök.

Det hela toppas sedan utav riven ost, västerbottenost är inte fel alls. Rakt in i ugnen i 220 grader i 10 minuter eller tills osten smält och blivit sådär fin.

Vill ni ha mer av mig och vad jag hittar på så välkomna in till Fröken Nilssons Kök

Tack för förtroendet Anna m.fl. för att jag fick skriva lite här!

Kram,
Annica "Fröken Nilsson"

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Före-och-efter, Min väg till idag, Vikten den av .
Profilbild

Om Annica Nilsson

En 36 årig tjej/kvinna/mamma som ätit lågkolhydratkost sedan januari 2010 och tack vare kosten tappat de flesta överflödiga kilon. Mår bäst när med en kost som är ren och naturlig och inte för mycket mejerier. Efter att ha hittat handflatemodellen a la Anna Hallén i september 2011 är livet ännu enklare, behöver inte fundera utan nu äts allsidigt av fina proteiner, bra kolhydrater och fetter av god kvalité. Gluten och socker är de största fällorna till att må dåligt för Annica och valet är inte svårt när hon vet hur hon vill må! Bloggar om mitt liv och min mat och delar gärna med mig på hemsida och Facebook.

6 thoughts on “Min medvetna resa

Kommentera