Här Hör Jag Hemma – Magdas Resa

Att börja äta LCHF-kost har inte bara haft en påverkan på själva kosten jag äter, det har påverkat hela min vardag.  Jag började med LCHF-kost p.g.a. min fibromyalgi, för att minska min smärta, men denna livsstilsförändring har resulterat i både nya vänskaper och en rad nya äventyr.

Alla kanske inte vet vad Instagram är, men det är en applikation som går att ladda ner till olika smartphone-telefoner. Det fungerar lite som Facebook eller en blogg fast istället för text lägger man alltid upp en eller flera bilder, som man kan välja om man vill skriva text till eller inte. Olika användare väljer sedan att följa varandra och om man följer någon får man upp deras bilder i sitt personliga flöde.  Jag började att använda Instagram som min matdagbok och trodde inte att någon skulle ha intresse av att följa mig under min matresa, men där hade jag fel. På bara några månader exploderade Instagram över nätet och många skaffade sig användarkonton. Mitt konto heter ”magdalchf ” och jag fick efter ett par månader flera tusentals nya följare. Helt otroligt! Varje dag lade jag ut bilder på vad jag åt och tipsade om olika LCHF-livsmedel och annat LCHF-relaterat.. Jag följde andra användare som gjort samma kostval och dagligen kom jag i kontakt med likasinnade personer och följde med på deras hälsoresa.

Efter några månader fick jag en idé om att jag ville styra upp en LCHF-träff i Malmö för att träffa några av de personer jag dagligen hade kontakt med via min mobil. Det kändes som att många av oss hade blivit nära vänner trots att vi aldrig pratat i verkligheten eller ens via telefon. Det kanske var en galen idé men såhär i efterhand kan jag säga er att det var min bästa idé på länge. Jag styrde upp en träff och kom i kontakt med flera underbara personer och denna träff ledde till flera nya vänskapsrelationer. Några av de fina personer jag blev vän med är fantastiska Josefin, Tove, Anna, Sandra och Charlotte.  Jag träffade även min andra LCHF-halva, Jill, som äger www.jillsmat.se samt har Instagramkontot ”jillsmat” med flera tusentals följare. Vi fann verkligen varandra och det kändes som om att vi hade varit vänner hela livet. Det är inte ofta det händer i vuxen ålder måste jag erkänna. Vi har bara känt varandra några månader, och trots det har hon och hennes man bokat biljetter till Thailand för att vara med på mitt bröllop den 21 januari 2014!

Jag och Jill inledde ett härligt distansförhållande (om man kan beskriva det så, hehe) och vi valde efter en tid att styra upp en ny LCHF-träff, denna gång i Stockholm där hon bor. Vi bjöd in 40 gäster och ordnade en föreläsning samt träffade en massa glada Instagramvänner. Några månader efter detta hade vi nästa träff i Malmö med över 50 gäster och Anna Hallén som föreläsare. Det är verkligen helt galet vilken respons vi har fått och vilka underbara personer vi har fått träffa.

Mina framtidsplaner är att först gå klart min utbildning för att bli förskollärare och därefter utbilda mig till kostrådgivare via Anna Halléns utbildningar. Min tanke är att jag ska dedikera min tid åt att försöka ge våra barn en bättre start i livet utan en massa skräpmat som leder till hälsoproblem och fetma i framtiden, och hjälpa barnfamiljer att åstadkomma detta Jag vil även hjälpa andra personer som vill äta bra och ren mat och ge dem inspiration i starten eller längst vägen.

Min matdagbok som jag startade mest för min egen skull, ledde alltså till något fantastiskt, min nya passion för kost och hälsa samt en ny inriktning i livet. Det kallar jag en galen twist! LCHF-kost är därför så mycket mer för mig än bara kost och jag hoppas att min historia kan vara en inspiration för andra. Våga, chansa och gör något galet, för vem vet, det kanske blir det bästa du gjort här i livet.

Anna Hallén pratar om att vi som människor måste känna tillhörighet någonstans för att må bra, och här hör jag hemma, här mår jag bra och här ska jag stanna och utvecklas. Stort tack till alla er som valt att följa mig via min blogg www.lchfgott.se och till er som följer mig på Instagram. Ni ger mig viljan och motivationen att sträva efter en bättre framtid – tillsammans! 

Jillan

Bild på mig och Jill från min första LCHF-träff i Malmö 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Magda Brodowicz

Magda bloggar om sitt liv med LCHF och hur det hjälpt hennes fibromyalgi att bli bättre. Fibromyalgi är en neurologisk sjukdom och beror på en störning i det centrala nervsystemet som gör att kroppen skickar förstärkta, och för många, smärtimpulser till hjärnan.  Fibromyalgi kännetecknas av molande värk, ömhet och trötthet i kroppens muskler. Man kan också känna sig trött, ha huvudvärk och problem med magen. Läs mer på Magdas hemsida.

9 thoughts on “Här Hör Jag Hemma – Magdas Resa

 1. Profilbild

  Eva Z

  Lycka Till Magda! Jag är förskollärare och utbildad kostrådgivare och vet hur svårt det är med bra mat till "våra barn". Jag sitter med i kostrådet på vår förskola meeeeeen livsmedelsverket styr! Jag försöker påverka varenda politiker jag träffar. Jag är 60+ och det känns tryggt att det finns yngre som fortsätter kampen. Kram Eva Z

  1. Profilbild

   Härligt Eva att det finns fler personer där ute som ser problemet med dagens mat som vi ger till våra barn. Jag kommer kämpa tills jag inte orkar jobba mer så vi får hoppas att vi tillsammans kan göra en skillnad!

   Kram Magda

Kommentera