Grattis – vi har en vinnare!

Jag tror det var rekord i antal mejl för att vinna Annas senaste bok! Många förslag var jättebra, men jag kan avslöja att det är ett svar, som aldrig kommer vinna... och det är "... ät mindre, motionera mer...". Det är allt vad naturlig lågkolhydratskost inte är.

Motion är absolut viktigt, men inte nödvändigtvis av viktminskningsskäl. Det kan kicka igång en förbränning men det finns hur många  bevis som helst som visar att det inte går att gå ner i vikt genom att bara träna mer - om du inte elitidrottar då...

Och "äta mindre"!  Vad är mindre för det första? Du kan ju få brister om du äter fel. Du behöver vara mätt - men inte övermätt, så för några gäller det att dra ner på portionsstorleken men det är inte något generellt råd. En del måste öka mängden, av olika anledningar.

Det är så enkelt att säga "ät mindra, motionera mer".  Anna berättar istället i sin bok om hur komplex kroppen är och varför man inte bara kan titta på vad som ligger på tallriken eller hur mycket man rör på sig. Vi måste förstå att hjärnan och våra hormoner också spelar en stor roll i vår viktminskning.

En av er som förstått komplexiteten är Ulrika Pahlett och därför vinner Ulrika boken! Grattis! Nu kan du fördjupa dig ännu mer. Ulrika svarade:

Inse att välmående, hälsa och viktoptimering är en helhet. Försök att jobba på flera fronter samtidigt men ha inte bråttom utan tänk långsiktigt: lågkolhydratkost och vitaminboostning för att få upp låga nivåer/nån form av motion som du gillar (på lagom nivå)/andningsövningar varje dag/ta itu med dina surdegar i vardagen (en i taget)/planera in en rolig händelse med jämna mellanrum så har du alltid något att längta efter/le varje gång du ser dig i spegeln, minst tio sekunder...no matter what!/Beröm dina vänner, dina kollegor, din familj etc. - det får dig själv att må bättre också...

Men ni var många som hade bra tips! Framöver skulle vi kunna presentera de bästa så fler kan få ta del av dem. Tack för alla bidrag!

Ulrika, Anna skickar boken i posten inom kort.

Anna Hallén

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Tävling den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

Kommentera