Fri från ledvärk och överviktskilon!

Mitt intresse för LCHF började i mars 2011. Fick höra en sådan otrolig intressant berättelse av en f.d. kollega. Hon hade högt blodtryck och biverkningar av sin medicin som hon åt. Hon läste om LCHF och bestämde sig för att prova, i dag är hennes blodtryck helt bra och hon har slängt medicinen. Tack vare hennes berättelse så läste jag själv allt jag kom över om LCHF.

rheumatism-13022599Min första tanke var givetvis att det är som med alla andra "dieter", krångel och sen lägger man ner. Har som många andra provat både det ena och det andra. Men ju mer jag läste, desto mer intresserad/nyfiken/förvånad blev jag. Sagt och gjort, så började jag lägga om min kost helt. Till saken hör att jag levt många år med smärtor i kroppen, yrsel och övervikt.

Jag satsade stenhårt från dag 1. Efter första veckan vaknade jag en morgon….. pigg!? Kokade kaffe i vanlig ordning, hundarna ut. Men något "saknades"?! AHA!! ingen värk!! Blev överlycklig! Har ätit värktabletter morgon och kväll så länge! Så fortsatte det.....Härligt! Och sen då? Vikten? Kände redan första veckan att jag gått ner men ville eller vågade inte väga mig.

Sen gick det bara av farten, motionerade mera eftersom jag nu kunde och orkade. Inga leder som värkte och satt stopp. Hade rört på mig ändå, det måste man då man har hundar, men nu kunde jag gå längre.

Åt god mat, åt mig mätt och mådde bra. Träffade en vän efter 3 månader från det jag började med LCHF. Hon såg direkt att jag gått ner i vikt, och tyckte att jag såg piggare ut. Men jag vägde mig inte förrän efter 8 månader. Hör och häpna, då hade jag gått ner 23 kg! Helt otroligt! Folk runt mig frågade om jag gjort en operation eller om jag var sjuk… ”haha, nä, jag har börjat med LCHF!” svarade jag.

Hur som haver så träffade jag min nuvarande sambo i december 2011. Han åt inte LCHF, så mina kg kom smygande tillbaka och ledvärken med den. Men efter ca 6 månader med mycket skräpmat så sa jag STOPP! Nu vill jag må bra igen! Sagt och gjort, min sambo ville också prova på LCHF för min skull och nu så äter vi det bägge två. Till saken hör att han hade lite väl högt blodtryck vid läkarundersökningen och efter bara en kort tid med LCHF så hade den gått ner - och kilona rasar. Vi mår bra och ser LCHF som en livsstil. Varför trycka i sig en massa kolhydrater och må dåligt då det finns andra bättre alternativ? Vet inte om det passar alla men för oss är det super!!

Mvh

Zatu

Efter 7 månader
Efter 2 månader
Efter 7 månader
Efter 7 månader
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Fri från ledvärk och överviktskilon!

Kommentera