LCHF-butiken i Arlöv och Spröda frökex från Huså Bröd

LCHF-butikens Café och Handelsbod i Arlöv

Café och handelsbod med få kolhydrater

I sommar har jag varit mycket ute på resande fot, en väldigt trevlig sysselsättning som följt i mitt matskrivandes spår.

Jag har alltid älskat att resa, nu får jag kombinera det här nöjet med att träffa intressanta människor som delar min passion för naturlig mat med få kolhydrater.

Ingela Jönsson, LCHF-butikens grundare

Ingela Jönsson, som driver LCHF-butiken på nätet, har i sommar tillsammans med sina duktiga medarbetare även öppnat ett Café och Handelsbod i Arlöv. Ett härligt ställe dit många som äter lågkolhydratkost av olika slag har hittat de senaste månaderna.

Butiken är fylld av mängder av riktigt goda, kolhydratsnåla och ekologiska produkter.  Jag fick smaka på mycket goda jordgubbar med extrafet grädde på 48% till, en ren njutning.

Ekologisk grädde och jordgubbar från LCHF-butikens Café

Jag var där på besök för att presentera de "Spröda frökex" som jag tagit fram i samarbete med Huså Bröd. De har haft smygpremiär på caféet i sommar.

Du som följt min gamla blogg kanske minns att jag för 2 år sedan var upp till byn Huså på östsidan av Åreskutan och provbakade mitt recept på fröknäcke/kex. Ett bröd som blivit mycket populärt i lågkolhydratkretsar, det har ofta synts både på bloggar och i kokböcker senaste året.

Nu är det dags för en större lansering i delikatessbutiker över hela landet. Det lilla, familjeägda bageriet har bakat för fullt under sommaren för att möta efterfrågan.

Förutom att visa upp de goda kexen fick jag också äran att signera min senaste kokbok Grillmat LCHF,  som säljs i butiken. Jag passade på att tillbringa 3 dagar i Malmö, en mycket fin stad med vackra gamla hus. Bodde i ett av de vackraste, anrika Hotell Kramer.

Det var väldigt trevligt att få återse Skåne, särskilt som jag under besöket träffade många av skribenterna här på sidan i samband med möhippan för Anna Hallén Jiwesson, som gifte sig med sin Peter nu i sommar.

Vi hjälptes åt att ordna en grillmiddag hemma hos Klara Desser, för en mycket överraskad Anna. Det blev helgrillad gräsbeteskalv till varmrätt med några av Klaras goda, gröna tillbehör.

Till förrätt åt vi Serranoskinka med färsk sparris och vaktelägg, med min majonnäs till. Här nedanför får du receptet på den. Ett fett och mycket gott tillbehör till de flesta måltider, som dessutom går väldigt snabbt och enkelt att göra med en stavmixer.

Anna Hallén Jiwesson

Serranoskinka med vaktelägg, färsk sparris och majonnäs

Lättgjord majonnäs

 • 2 ekologiska äggulor
 • 1½ tsk osötad senap
 • 1 tsk vitvinsvinäger
 • ½-1 krm havssalt
 • Lite nymald vitpeppar
 • Några droppar Worcestershiresås
 • 2 dl neutral rapsolja, inte kallpressad den är för stark

Blanda gulor, senap, vinäger och salt med stavmixern i en  smal, hög bunke. Tillsätt oljan i en smal stråle och mixa ordentligt mellan.

Efter att majonnäsen tjocknat, kan du hälla i lite större mängd åt gången. Arbeta upp och ner i bunken med stavmixern så allt blir ordentligt blandat.

Krydda med vitpeppar och Worcestershiresås, smaka av om det behövs mer vinäger eller salt. Lägg över majonnäsen i en burk. Den håller sig minst en vecka i kylen.

Ägg på olika sätt

 

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “LCHF-butiken i Arlöv och Spröda frökex från Huså Bröd

 1. Profilbild

  Brittis

  Äntligen, som jag har väntat på ett riktigt LCHF köpesbröd! När och var kan man köpa det? Undrar jag som aldrig har fastnat för det här med bakning men har "plågat" mig och bakat någon gång ibland när jag har saknat bröd!

Kommentera