Istället för att grilla

rostbiff13

Grillning hör sommaren till och visst är det gott. Men om du nu har börjat tröttna och vill variera dig lite så kan jag rekommendera stek tillagad på lite lägre värme under lite längre tid. Förhoppningsvis har du mer tid nu i semestertider även om det inte alltid behöver vara en självklarhet. Om du inte har tid att ligga i hängmattan när steken står i ugnen så kanske det är ett perfekt tillfälle att sitta ner och umgås med lite vänner i väntan på maten.

Jag brukar köpa rostbiff eller oxstek (lammstek går naturligtvis lika bra) och steka i ugnen på 125° med stektermometer. Ta ut steken när innertemperaturen nått 58°. Då är köttet perfekt mört och rosa innuti. Servera med en massa grönsaker och en fet sås. Ingenting är fel så ta det du känner för. Steken passar bra att servera i tunna skivor när den har fått vila en stund. Men den är också perfekt att ha ett par dagar i kylen och äta kall med allehanda tillbehör.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Kött (fläsk, nöt) den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera