Ironman, Cykelvasan eller….

Det är lätt att tro det. Alla tränar. Uppdateringar på facebook, bloggar med mera är många och de är detaljerade.

I helgen har det genomförts både Cykelvasa i Dalarna och Ironman i Kalmar. Det är rekordmånga anmälda till olika lopp och visst känner vi åtminstone någon som håller på eller har tagit Klassikern.

Vad hände med den vanliga vardagsmotionen? Finns det några som nöjer sig med det? Eller är det antingen eller som gäller. Ingen motion alls eller full satsning.

Är det dags att slå ett slag för den gratisträning vi kan få varje dag? Den träning som inte kräver den hippaste utrustningen eller de trendiga kläderna.

Låt till exempel energin från sommarens solveckor inspirera till antingen cykel eller promenad till det arbete - som för de flesta redan har börjat igen.

Vi mår bra av att röra på oss. En promenad eller cykeltur ökar känslan av välbehag. Höjer vi sedan tempot och får upp pulsen får hjärtat arbeta mer. 30 minuter om dagen räcker långt för välbefinnandet.

Och det är väl där vi ska börja. Mår vi bra väljer vi kanske också bra mat. Den mat som så många kostrådgivare servar oss med här på sidan 🙂

006

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Ironman, Cykelvasan eller….

Kommentera