Slow semester

Slow rörelsen - som föddes i Italien som en kontrast till att både äta och laga mat snabbt, har kanske också arbetat fram ett koncept för slow semester? Tanken slog mig då jag förra veckan var i Orsa Grönklitt och njöt av avkopplande, återhämtande och lugna dagar. I viss mån total kontrast till vardagen.

En slow semester ser givetvis olika ut beroende på vem man är. Mina dagar innehöll träning. Inte helt oväntat förstås, däremot var det vila både före och efter. En lyx jag inte har möjlighet till annars.

En semester kan handla om att göra mycket, från det ena till det andra. Det kan också handla om lugna, energipåfyllande fjälldagar i sann slow food anda. Laga närodlat och ekologiskt och njuta i fulla drag.

Det är semester det. Trevlig sommar!

2013-06-17 17.03.35

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Slow semester

  1. Profilbild

    Vi checkar strax in på skilodgen i Lindvallen med inspiration av dej från förra sommaren. Vi hakar på slow semestern nu med äventyr hela veckan. Det blir downhill cykling, vandring, ridning och kajakpaddling. Där emellan går det i slow-tempo, och dygnet ska också innehålla många teknikfria timmar. Kan bli en utmaning med 4 barn i yngre tonåren... :)Spännande vecka!

Kommentera