En fin resa

Förra veckan var jag i Barcelona med min dotter, min väninna sedan många år och hennes dotter. Att de båda flickorna är jämngamla och bästa vänner gör ju inte saken sämre. Vi hade fyra härliga dagar i denna fantastiska stad och de fylldes av både kultur (mest Gaudís alla verk) och nöjen i form av shopping, fönstershopping och bad. Vi hade ett litet pentry i vår enrumslägenhet och eftersom hotellet inte serverade frukost gjorde vi den gladeligen själva. Espressomaskin hade vi och till det goda kaffet kunde vi varje morgon njuta stekt eller kokt ägg, goda ostar, små smakrika korvar, grönsaker och naturell yoghurt. Lite melon för den som önskade som avslutning.

På hotellets takterass kunde vi njuta av utsikten över närliggande takåsar och fasader.

fasad

 

Tänk vad det är vackert även när det är lite slitet och bedagat!

Vi bodde i gamla stan och då var det nära till saluhallen:

saluhall

 

Där fanns det allehanda godsaker:

 

 

fruktochbär

 

ostar

 

 

 

tapasbar

 

burritos

 

Här kunde man hitta en och annan burrito så såg hyfsad ut till innehållet, korv och stekt ägg bland annat. Tunnbrödshöljet kan man ju slänga med pappret!

Ja, det var verkligen fyra trevliga dagar och vi längtar redan tillbaka.

mönster

Väl hemma sent på torsdagsnatten var det några få timmars sömn innan fredagen då det var dags att byta från sorglös turist till ansvarsfull pensionatsföreståndare! För då kom den inre kretsen av Kostrådgivarna för att fira Anna Halléns möhippa. Vi hade ett mycket njutbart dygn tillsammans, god mat, skratt och glädje.

Till förrätt åt vi vaktelägg som jag fyndat i Barcelona (en tiondel av svenska priser i den lokala lilla matbutiken), serranoskinka, en god majonnäs som Birgitta Höglund svängde ihop och lättkokt sparris.

vaktelochannat

Till huvudrätt fick vi gott kött som Ingela Jönsson tagit med och som Birgitta grillat. Jag instruerade också hur kronärtskocksröran skulle göras och den blev lika god som vanligt.

Till 4 personer som röra till kött, kyckling eller lax

  • 2 burkar kronärtsskocksbottnar
  • 1 dl majonnäs
  • saften och skalet av 1 citron
  • salt och peppar
  • 1 liten rödlök

Häll av vattnet på kronärtskocksbottnarna och mixa med majonnäs, saft och skal av citronen och smaka av med salt och peppar. Kör tills röran är hyfsat slät. Hacka rödlöken fint och blanda ner den för hand.

Vi åt också sallad och lättkokta morötter med citronolivolja och lite vinäger och flingsalt.

Min plan var att göra en chokladmousse till efterrätt, men vi var alla så mätta så vi nöjde oss med lite ost och bär.

Det var en rolig och lyckad tillställning! Tack till alla inblandade. Och lycka till vill jag säga till det blivande brudparet!

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Såser, röror, kryddsmör den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

2 thoughts on “En fin resa

  1. Profilbild

    Klara, så härligt ni verkar haft det i Barcelona, alltid roligt med foton också. Och TACK för att jag fick "bo på pensionatet", så trevligt och gott och härligt när kvinnor träffas och delar med sig av allt underbart. Önskar dig och familjen en solig och fin sommar.

Kommentera