Om kvinnohälsa, champagne och mitt boktips i sommar

Jag har börjat varva ner nu efter en händelsrik vår. Viktiga beslut tagna, träffat många nya härliga intressanta elever som lär mig så mycket nytt i alla möten vi har, intensifierat samarbetet med min vän och duktiga kollega Therese Renåker vad gäller hormoner och trevlig galenskap, infört mera champagne i mitt liv - ja, det var ett nyårslöfte både som symbolik och som god dryck.

Vi har mycket arbete framför oss vad gäller modern sjukvård och kvinnohälsa - detta eftersatta och oerhört komplexa område. Ibland undrar jag om vi kvinnor mest är signalsubstanser och hormoner i en komplicerad kemi.... Vem är jag egentligen? Hör kollegor som väljer att ljuga för gynekologen om val hon gjort för sin hormonhälsa för att inte råka i trassel. Det känns angeläget att arbeta hårt och vidare för att ändra attityderna i Sverige med all ny forskning som faktiskt finns. Det går en smula trögt kan jag tycka. Och icke att förglömma kostens betydelse som är hela basen för hormoner i harmoni. Utan naturliga fetter och protein - ingen ordning på hormoner och signalsubstanser. Men jag är gärna med och påverkar. Minns väl hur det var i mitten av 2000-talet när lowcarb var ganska nytt i Sverige.

9789163730979_200_peptalk-din-termos-i-gryningen-ett-urval-av-olof-rohlanders-veckobrev_haftadVad gäller min egen boksommar så har jag även tidigare nämnt och rekommenderat Olof Röhlanders (känd föreläsare och mental tränare) böcker. Jag hämtar en hel del inspiration till min undervisning från honom. Olof har nu samlat sina bästa veckobrev i en liten pocketbok för 99:-. Den beställer du enkelt via bokhandlare på internet. Så denna sommar är - Peptalk - din termos i gryningen - med mig som inspirationskälla till kommande utbildningar och föreläsningar. Även om du inte gör samma sak som jag, kan jag lova dig att du hittar många guldkorn här.

Jag önskar dig en solig och härlig sommar !

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera