Zucchinisallad till grillat

Krämig  zucchinisallad

Senaste tiden har varit fylld av roligt skrivande. Jag har just skrivit färdigt min nästa kokbok, som kommer i höst. Den heter Långkok för LCHF och Paleo och innehåller mängder av mina favoriter bland vår svenska husmanskost, blandat med recept inspirerade av resor till Medelhavet.

Idag bjuder jag på en av mina favoriträtter från numera nerlagda Birgitta Höglunds mat. En falsk potatissallad som passar fint till sommarens grillningar. Just potatissallad är en av de potatisrätter jag kan sakna ibland, sen jag gick över till lågkolhydratkost. Annars är saknaden av den vita knölen knappt märkbar, det finns så många bra ersättningar bland alla goda grönsaker.

Späd zucchini som steks eller kokas lätt påminner lite både i smak och konsistens om potatis i en sallad. Tillsammans med lök och kapris, blir den här salladen faktiskt ännu bättre.

Zucchinisallad

 • 1 liten zucchini
 • 2 msk smör
 • 1 msk pressad citron
 • Havssalt och svartpeppar
 • ½ dl majonnäs
 • ½ dl grädde
 • ½ dl finhackad dill
 • 1 finhackad liten, gul lök
 • 2 msk kapris

Skär zucchinin i små bitar. Bryn dem lätt i smöret några minuter. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

Låt svalna innan de övriga ingredienserna blandas ner. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Zucchinisallad till grillat

 1. Profilbild

  Susanne

  Brukar inte steka dem numera - funkar lika bra ändå! Bara skalar och tärnar. Sist hade jag i lite kapris, plus majonnäs, creme fraische, fransk senap, svartpeppar och salt. Till och med barnen äter hellre denna än "äkta" potatissallad! 🙂

 2. Profilbild

  Noomi

  Underbar! Lagade den i dag och bjöd mina gäster som alla tyckte den var jätte god! Nu saknar vi inte potatissallad mer! Tack för ett fantastiskt gott recept som jag verkligen kan rekomendera.

Kommentera