Min garderob

Igår tog jag ju upp lite knep för den som vill trolla lite med sitt utseende.

Jag tog faktiskt en helt eftermiddag och gick genom min garderob, samt fotograferade olika varianter. Jag lärde mig en hel del om min garderob och vad jag faktiskt passar i! Jag ska inte tråka ut er med alla bilder men nedan är lite exempel och några tankeställare jag fick.

Kameran satte jag upp så att den kunde självutlösas och så försökte jag stå på samma avstånd hela tiden. Tyvärr tjorvade autofokusen så vissa bilder blev suddiga men jag tror poängen kommer fram ändå. Jag provade alltså  klädkombinationer för glatta livet för att se hur det såg ut på lite håll eftersom jag kan tycka att spegeln är lite missvisande, det blir liksom för nära och märkligt.

 Kameltå-varning. Kameltå-varning. Det trodde jag inte om dessa brallor, har totalt missat det!
 "Tjocka ska inte ha randigt" "Undvik randigt". Men den här randningen tycker jag ändå funkar - så denna t-shirt kommer ni se mig i!
 Tältet Tältet. Tveksamt om den ska få bo kvar i garderoben. Men den är väldigt skön... och jag kan liksom alltid ta en portion extra i den. När jag ser denna i en spegel ser den ännu mer ut som ett tält men SÅ farligt var det ändå inte på lite håll. Får duga till jobbet!

Men vem har rätt. Kameran eller spegeln...

 Inte alls lika snygg på mig Inte alls lika snygg på mig som på galgen och den ser helt ok ut framifrån men verkligen som ett tält från sidan.

Snyft... en sommarfavorit...

 HAHA! HAHA! Den ser ju inte klok ut från sidan! Och i spegeln framifrån har jag tyckt den varit SKITSNYGG!
 Och hur... Och hur tänkte jag när jag köpte den här...?

Förbaskat härlig en varm dag att vada omkring i dock...

Men nej, den här vill jag inte träffa någon i så den åker ut, eller till pyjamaslådan kanske.

Lite suddigt men visst gör detaljerna sitt till?  Klackskor, kofta, halsband, örhängen:
 Clean  Detaljer

Var är magen och "all" min övervikt då? Ja, magen har jag döljt ganska bra i ovan bilder men kolla här... den här blusen är sådan som liksom stramar åt och jag känner mig inte alls bekväm i den. Vissa tyger med Lycra kan jag tycka är sköna när det stramar åt, men detta tyg liksom ramar in valkarna istället för att göra någon nytta.

Det är tyvärr inte byxan som putar, det är magen som har tryckts ihop och puttar sig över byxkanten.

Tajtis

 

Och för skoj skull kan jag visa hur min indiska dräkt ser ut. Indiska byxor är underbara... midjan är ungefär 2 meter i omkrets och så drar man åt med ett snöre. Och baken har storlek i klass med  rumpan på en ko, jag lovar. Ändå blir det ganska fint 🙂

Sari

 

Hoppas jag har inspirerat någon att se över sin garderob och se ut ditt bästa du - precis så som du är!

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

12 thoughts on “Min garderob

 1. Profilbild

  Vilken smart idé! Man ser ju "på riktigt" hur det ser ut. Vilken skillnad med klänning utan och med accessoarer. Koftan smalnade till hela överdelen.
  Och, ja, många gånger är randigt på tvären helt ok. 🙂

 2. Profilbild

  Katarina Sjöberg

  Visst är blusar med lite vidd, raglanärmssydd och rynk över brösten bekväma men redultatet blir hemskt om man har lite byst. Den randiga T-shirten har en smart detalj, ser det ut som. Den verkar vara lite rundsydd i nederkant som gör att ränderna högre upp "bildar" en midja (missförstå mig rätt).Roligt inslag detta! 🙂

 3. Profilbild

  Modesty

  Inspirerande, modigt och generöst att du delar med dig Pia. Koftan gjorde stor skillnad och jag tror skorna gjorde sitt för hållningen, mycket snyggt. Tror man i bland glömmer hur kläderna sitter sett från sidan och lurar sig själv lite. Både med en kofta eller sjal kan man skapa "illusionen" av förlängning, "försmalning". 🙂

 4. Profilbild

  LottaJ

  Jättebra idé, verkligen.
  Och du visade fantastiskt bra hur man verkligen får till ett plagg (tänker på den rosa klänningen).
  Kan du inte även visa kläder som får vara kvar och skriva varför, som smickrar figuren?

 5. Profilbild

  Vilken bra idé! 🙂

  Den randiga t-shirten passade dig jättefint! Jag tyckte den gav dig midja och figur (som oftast ger raka motsats med randigt på tvären). Detaljerna gör mycket och du blev 10 gånger snyggare när kofta åkte på till klänningen!

  Tälten ja ... Jag tittar alltid hur jag ser ut från sidan och de skönaste kläderna har ofta gravid-kläder-varning från sidan. Men de är ju lösa, lediga och grymt sköna! Mina tält har jag här hemma eller sover i. Några har jag skänkt eller sålt.

 6. Profilbild

  Tina Cederberg

  Vilken strålande idé, det måste jag testa. Ett till tips är att kolla Trinny & Susannas facebooksida och hemsida, de har massa bra tips. Med randigt tipsade de just att en kofta eller kavaj ovanpå en randig tröja trollar bort vidden.

 7. Profilbild

  Inläggsförfattare

  Oj vad mycket kommentarer sen jag var här sist! Tack för feedback!

  Louise, haha, självdistans har jag nog men helt självklart var det inte att lägga ut bilderna så det var verkligen roligt att ni uppskattade och blev inspirerade av det!

  Fick lite panik att ringa frisören iallafall 🙂

  Får se om jag hinner lägga ut bilder på de kläder jag blev nöjd med, hinner tyvärr inte just nu. Kram på er alla!

Kommentera