Lunchinspiration

Jag jobbar ofta hemifrån och tycker det är supertrist att göra lunch till bara mig. Och ändå vill jag ju äta någon mat, och med helst så lite skräp som möjligt. Här är mina lunchvarianter som jag tar till när jag vill ha något snabbt och enkelt, tyvärr inte alltid med ett innehåll HELT som jag skulle önska men ändå.

 

Makrill i tomatsås

En burk makrill i tomatsås med mozarellaost och kokt ägg. Svartpeppar och  basilika förhöjer det hela. Är du supernoga med dina antal kolhydrater så får du skrapa bort lite av tomatsåsen.

Easy lunch

Kräftor

Färdigskalade kräftor är ju busenkelt att ta fram. Jag anar att en viss mängd kemikalier har varit framme vid skalningen men försöker att inte tänka på det... Här ligger det en hackad avokado under kräftorna och även majonnäs som inte syns i bild. Prickarna är härlig nymalen svartpeppar.

Easy lunch

En annan gång valde jag att kombinera med kokta ägg, majonnäs och lite sallad. Gillar att köpa påsarna med skuren och blandade salladsblad. De är visserligen dyrare per kilo men så mycket godare än vattnig isbergssallad tycker jag - och så enkelt!  Tre ägg är lite mycket för mig tänker jag när jag ser bilden, men jag måste varit hungrig dagen jag tog denna bild!

Easy lunch

Bäst!

Den bästa lunchen tycker jag är rester, helt klart. Här är det kyckling från gårdagen och nykokt broccoli med en salladssås. Jag tror att det är Lallerstedts currysås. Såsen innehåller någon tillsats m.m. men den är ändå ganska ok i jämförelse med en del andra kemibomber. Har du någon favorit bland färdiggjorda såser från vanliga affären som är relativt ok i innehållet?

Leftovers

Omelett

Ja, omelett går det ju att göra allsköns varianter på. Här är det med lite skinka, färskost och basilika. Har du förresten jämfört olika färskostar i butiken? Jag brukar välja butikens egna märke, eller lågprismärket Eldorado istället för Philadelphia då dessa innehåller färre tillsatser.

Easy lunch

Kycklingspett

I flera av mina lokala butiker kan man köpa färdiga kycklingspett. Jag har inte kollat med affären men jag gissar på smaken att marinaden innehåller både glutamat och socker så jag äter inte detta så ofta. Men ibland så, tillsammans med en god sallad, här med fetaost i.

Easy lunch

Köttbullar

Köttbullarna från IKEA eller Farfar Dafgårds köttbullar innehåller lite mer kött än andra välkända märken. Naturligtvis är det bästa om du gör köttbullarna själv men när orken och lusten tryter så blir det ändå en hyfsad måltid med lite broccoli, smält ost och en salladssås av hyfsad kvalitet.

Easy lunch

 

Ett litet tips förresten. Jag brukar riva oss och frysa in i plastpåsar. Så enkelt att sprinkla över broccolin som värms i ugnen en stund. Köper du färdigriven ost innehåller det lite annat än bara ost så detta är ett enkelt sätt att skippa de tillsatserna.
Easy lunch

 

Hamburgare

Jag blandar köttfärs med svartpeppar och salt och formar burgare som jag sedan fryser styckvis.

Easy lunch

 

Så enkelt att steka upp en nyttig burgare till lunch och lägga till lite sallad och en sås. Här är en annan sås, lite tjockare, från Lallerstedts med smaken äpple/curry. I burgaren hade jag denna gång blandat in lite fetaost också.

Easy lunch

 

Och nu då, vad är dina favoriter för en enkelt lagad måltid som är lågkolhydratskost och relativt få tillsatser?

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Lunch/middag den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

13 thoughts on “Lunchinspiration

 1. Profilbild

  Gunilla Ullenius (Fridas mamma)

  Tack Pia!
  Precis som dig så tillbringar jag nu mina luncher i hemmets lugna vrå (vuxna barn). Kan ibland sakna fantasi till luncherna i ensamhet, även om de brukar likna dina ganska mycket så blev det ändå en del nya idéer som landade hos mig.

  Ha en bra sommar, här i Luleå har den börjat fantastiskt!

 2. Profilbild

  Elisabeth

  Hej Pia!

  Härliga luncher!

  Jag älskar broccoli. Brukar "micra" broccoli och blomkål och göra mos. Lax till det och sallad med Tistelvinds surkål. Gott och mättande!
  Ångkokar du broccolin? Broccoli i ugn med riven ost såg jättegott ut. Har du kokt broccolin litet innan?

  Jag använder också Lallerstedts såser.

  Hälsningar, Elisabeth

  1. Profilbild

   Inläggsförfattare

   "Tistelvinds surkål"? Är det något du köper färdigt Elisabeth?

   Jag kokar broccolin i vatten lite lätt först, då behövs det ju inte så lång stund i ugnen, bara att osten smält och fått lite fin färg. Tio minuter eller så?

   1. Profilbild

    Elisabeth

    Tistelvinds surkål köper jag färdigt. Härligt att det finns många färdiga och bra ekologiska produkter. Då äter jag mjölksyrade grönsaker oftare. De har även produkter på ex rödkål. Finns på Coop.

    1. Profilbild

     Inläggsförfattare

     Tack för infon! Jag vet inte varför men jag har inte provat surkål eller andra syrade produkter. Vad har du det till? Som en "röra" till köttet/fisk eller? Smakar det surt som namnet får en att tro?

     1. Profilbild

      Elisabeth

      Jag äter det varje dag tillsammans med grönsaker eller sallad till kött,fisk eller kyckling. I början kändes det litet surt men man vänjer sig snart. Jag var inlagd på Vidarkliniken i Järna förra året. De har vegetarisk och ekologiskt kost. Då lärde jag mig att äta mjölksyrade grönsaker.

Kommentera