LCHF för nybörjare 6…sånt du kommer hata:)

Once you go LCHF go you don´t go back. Ja jag vet, det rimmar inte men så är det. Har du en gång fattat varför du äter naturlig kost är det svårt att vända om.. Jo visst är det möjligt att halka tillbaka men det blir aldrig mer detsamma. Likt Eva som tog en tugga finns det ingen återvändo. Du kan inte längre äta som alla andra utan att du känner hur gluten gnager ner dina tarmludd, hur frukostflingorna skjuter insulinet i taket, sockret klibbar otäckt på tänderna och frukten som var så god gör dig nu smärtsamt hungrig. Vad var det egentligen som hände?

Nu kommer den listan över det jag hatar med LCHF.

1, TV debatter smockade med okunskap
Ja är det nån gång det kommer klia i kroppen så är det under TV debatterna. Vansinnigt okunniga människor diskuterar något som de kallar för LCHF som inte är LCHF och som så klart är fullständigt jättefarligt...Ha gott om kuddar i närheten så du kan tugga på en och banka på en annan... det behövs.

2, Präktighet kan döda.
Visst ska man laga allt från grunden, odla grönsaken själv, köpa ekologiskt, vispa sin egen majo, åka på gårdsbutik, handla fisk från sin lokala fiskhandlare...jadajadasatansjävlaJADA... ursäkta och förlåt men ibland känns det som om jag vill gråta på den lokala Ican.. jag vill inte laga mat, jag vill ha en microrätt.. skjuts in in i ugnen och 2 minuter senare slita av plasten.... för att jag bara orkar inte mer. Jag VILL inte marinera, steka, koka, vispa...osv... jag vill bara ÄTA. Suck! Det är bajs med LCHFH hör ni det... bajs...;)

3, Känslan av fusk
Jag äter färdig majonäs, ibland färdig bea, ibland köper jag inte ekologiska ägg och ibland köper jag  den billigaste köttfärsen och varenda gång känner jag mig lite, litegrann som en fuskare. Inte jättemycket men ändå kisar jag lite lätt när jag snabbt ögnar igenom innehållsförteckningen så att jag med vilje ska missa sånt som jag vet att jag inte borde äta. Om jag kastar ner det i vagnen så se jag ju det inte... det man inte ser finns ju inte!

4, Messerschmittarna
Ja de finns nog i alla grupper på nätet tror jag men av den anledningen orkar jag inte kommentera på olika sidor. Det måste vara helt UNDERBART att veta ALLT och BÄST hela tiden. Att BANKA in sin upplevelse i andra och ABSOLUT  inte vara öppen för nya synvinklar... härligt och upplyftande... NOT.

5, Sockerparadiset för evigt borta
Som jag nämnde i inledningen. Kunskapen är ett gissel, ett ok att bära. Du kan aldrig vända åter. Du kommer aldrig mer se på mat på samma sätt. Mat kommer aldrig mer bara vara bukfylla. Det är så mycket mer, du kommer för alltid vara ifrågasättande, fundersam och skeptiskt till att som är nytt....

 

..... men annars är det såklart och självklart alldeles strålande perfekt att käka LCHF;

Må väl// Johanna

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Johanna Lanner

Om Johanna Lanner

Johanna är kostrådgivaren med författartalang och fyller sina inlägg med finurligheter, ironi och allvar. Johanna är utbildad massör, hudterapeut och kostrådgivare samt har läst ledarskap, humanekologi, filosofi, idrottspsykologi och friskvård. Målet för Johanna är att ingen tjockis någonsin ska behöva känna sig lika misslyckad som hon gjorde. Blogg.

One thought on “LCHF för nybörjare 6…sånt du kommer hata:)

Kommentera