Inspiration på snö – i maj

blogger-image--1256112380

Hur håller man liv i träningsmotivationen? Får inspiration? Blir bättre?

För mig som skidåkare kan det vara så enkelt som en helg på snö. I maj.

Förra helgen var jag uppe i Åre, där liftarna tog oss upp på fjället för skidåkning på förmiddagarna. Dessutom var några av landets bästa skidledare på plats och gav tekniktips med hjälp av pedagogiska övningar. Vi var också flera hundra skidåkare samlade på en plats - tänk vilken energi!

Ett sätt att hålla liv i motivation och inspiration är att se en utveckling. Som skidåkare kan man bara konstatera att tekniken har utvecklats mycket de senaste åren. Att då ta för sig av övningar och nya träningsupplägg är ett sätt att komma framåt. Genom att nöta teknik, även som van skidåkare, kan göra många placeringar. Om nu målet är något lopp. Om det inte är ett lopp man har i sikte, gör en bättre åkteknik att det blir lättare, roligare och snabbare – en motivation bara det.

I skidåkning har det blivit mer och mer utveckling mot starkare överkroppar. Mer styrketräning och explosivare åksätt.

Helgen i Åre har gett mig motivation att genomföra de styrkepass jag planerat och inspiration att genomföra några av de teknikövningar vi gick igenom där uppe på fjället, i solsken, på skidor.

Med andra ord är det dags att plocka fram rullskidorna. Våren är här och gatorna sopade. Faktum är att även det kan ge inspiration.

blogger-image--180021990

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera