Hälsoresa och kanarisk mojo

Passionsblomma
Passionsblomma

Njutning för kropp och själ

Just nu är jag på Gran Canaria för tredje året i rad på Anna Halléns hälsoresa. Det blir en vecka med mycket träning, möten med likasinnade, goda måltider, föreläsningar om kost och hälsa,  sol, bad och bergsvandring. Allt i en härlig miljö med väldigt fint boende på Sunprime Riviera Beach i Playa del Cura.

LCHF-lunch på balkongen
LCHF-lunch på balkongen

För mig är de här resorna väldigt viktiga, de ger mig ett välbehövligt tillskott till den träning jag gör hemma varje dag. Även på resorna kör jag som vanligt mitt entimmas sjukgymnastikprogram direkt på morgonen, för att mjuka upp muskler och leder inför dagen. Sen blir det Pilates med Anna, det är en mycket bra träningsform för mig har jag märkt, för att stabilisera bäcken, mage och rygg.

Hälsoresa med Anna Hallén

När man som jag har en svår ryggskada och steloperation i bagaget, är den dagliga träningen mycket viktig för att hålla muskelpaketet kring ländryggen i trim.

Att vandra i berg var för några år sen omöjligt för mig, men nu har jag lyckats träna upp både rygg och mitt nervskadade ben så mycket så jag kan följa med på såna härliga utflykter också.

Bergsvandring med Rocky Adventure på  Gran Canaria

Medan jag är borta och tränar och njuter av god mat och gott sällskap, så bjuder jag här på en av mina favoriter från det kanariska köket. Mojo, en krämig paprikasås med mandel och vitlök, som passar både till tapas och till grillat.

Det här receptet kommer från Grillmat LCHF. Bilden nedan är tagen av min suveräne fotograf,  Mikael Eriksson.

Mojo från Grillmat LCHF

Kanarisk mojo

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 + 1 dl kallpressad olivolja
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk finhackad, urkärnad chili
  • 2 tsk finstötta korianderfrön
  • 1½ tsk vit balsamvinäger
  • ca ½-1 tsk salt

Skär paprikan i mindre bitar och finhacka vitlöken. Hetta upp 1 dl olivolja i en stekpanna, lägg i grönsakshacket tillsammans med chilin. Krydda med koriander, vinäger och salt. Bryn lätt och låt sen puttra i en halvtimme, rör då och då. Var försiktig med värmen, så det inte bränns.

Lägg över paprikan i en mixer och mixa till en slät röra. Tillsätt mandelmjöl och olja, mixa en liten stund till. Smaka av om det behövs mer salt eller vinäger. Förvara i kyl, men ta då fram den i god tid före serveringen så den blir rumstempererad. Såsen håller ett par veckor i kylen.

Grillmat LCHF

 

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Hälsoresa och kanarisk mojo

Kommentera