Rabarber-fråga

   Vår läsare Birgitta Lundqvist undrar: Hej. Jag har haft som hobby att samla recept och många av dom vill jag fortfarande använda. Undrar därför hur jag byter ut vetemjöl i exvis en rabarberkaka (är ju aktuellt nu). Vad tar jag istället och hur omvandlar man det? Hälsningar Birgitta

 

  Birgitta Höglund svarar: Hej Birgitta. Precis som du har jag alltid bakat mycket förr och har massor av recept liggande. Men nu är det helt andra, mjölfria tider i mitt kök 🙂 Jag använder oftast mandelmjöl, tycker det blir väldigt saftigt och gott kaffebröd av det.

Testa att använda receptet till min kardemummakaka. Uteslut kardemumman om du vill och blanda ner bitar av rabarber i smeten. Eller också kan du smälta rabarber med lite smör och vaniljpulver i en kastrull, fördela i en pajform och slå smeten över.

Här hittar du min kardemummakaka och ett gott receptet på en blåbärspaj som lätt görs om till rabarberpaj. Där finns också recept på gammaldags vaniljsås, råkräm. Det skrevs i bloggens barndom och då använde jag råsocker eller björksocker för att få till en liten sötma, numer brukar jag istället använda honung eller sukrin.

Lycka till med pajen 🙂

 

PS. Fler frågor från våra besökare hittar du i vår Frågelåda

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera