Tro och vetande

Min vän berättade om följande samtal med sin släkting härom veckan:

- Vad forskar du nu på?
- Värk och inflammationer.
- Spännande! Då tittar du även på sambandet med kosten då?
- Nä huvva! Är du galen! Då kan vi ju inte framställa läkemedel!

Forskaren säger det med ironi för att detta är en smart kvinna, naturligtvis finns det ett samband, men hon är också anställd och har räkningar att betala.

 

Åter igen finns det anledning att rekommendera alla att själv söka information, varför inte börja med dessa böcker:

9172412216 ideologin Ett sötare blod

Forskningsfusket av Docent Ralf Sundberg och Ideologin pengarna kostråden av Lars-Erik LitsfeldtPer WikholmAnn Fernholm (gästbloggar här snart!) kommer också in på forskning i sin bok Ett sötare blod.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Boktips den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

2 thoughts on “Tro och vetande

 1. Profilbild

  Kan för övrigt rekommendera boken "Anticancer: ett nytt sätt att leva" av David Servan-Schreiber. En läkare som på ett bra sätt förklarar hur inflammationer uppstår och kopplingen till cancer och det för att komma från läkarkåren provocerande hur man på naturlig väg och med rätt mat kan förebygga och inte minst hjälpa kroppen att bekämpa inflammationer/cancer. Han skriver mycket intressant om hur svårt det är att få pengar till forskning eftersom inga läkemedelsföretag sedan kan tjäna pengar på att man blir bättre av vanlig mat.

 2. Profilbild

  Roffe

  Kan tillägga ytterligare en bok.
  PILLER & PROFITER av John Virapen. Memoarer från en läkemedelsindustrin
  med dödlig biverkan.Avslöjar spelet bakom den verklighet som godtrogna patienter dagligen tvingas hysa förtroende för.
  Kan verkligen rekommenderas.

Kommentera