Sockret i världen

Efter Korrespodenterna på SVT2 igår kväll fick jag en klump i magen. Hur kan det ha blivit så snedvridet, oupplyst och synskt i livsmedelsindustrin?

Korrespodenterna lyfter problematiken kring sockret i samhället och de har besökt USA och Indien och där följt några ungdomar och familjer som lider av fetma och diabetes typ 2. Diabetes typ 2 ökar oerhört och har blivit ett växande problem i vårt välfärdssamhälle. Maten vi äter är ofta snabbmat med onyttig näringsbalans och det finns dolt socker i det mesta som vi konsumerar idag.

Självklart vill snabbmatsindustrin sälja så mycket som möjligt och därför tillsätter de socker eftersom de mycket väl vet att socker i kombination med fett och salt och med rätt konsistens gör att vi äter mer och blir mer och mer beroendeframkallande. Socker är mer beroendeframkallande än kokain så det är inte konstigt att fetman är ett eskalerande problem.

Men som Korrespodenterna avslutade med….vi behöver mat för att överleva men allt behöver inte smaka godis. Jag är oroad för den framtida hälsan om vi fortsätter i samma sockerkonsumtion som idag och att den dessutom stadigt ökar. Hur kan vi få samhället att förstå det växande problemet, tror du?

Somliga tror att det bara är att röra på sig mer och äta mindre. Läs på! Om barnen får rätt kost med naturliga fetter blir de inte hungriga och då överäter de inte. 7% av världens befolkning har diabetes. Det kan inte vara rätt. Eller hur tänker du?

Print Friendly, PDF & Email

Postad i På TV, Sockerberoende den av .
Anna Hoffert

Om Anna Hoffert

Anna Hoffert är kostrådgivare och hälsopedagog och hennes specialitet förutom naturlig mat är kost och hälsa för sockerberoende. Alla har en unik biokemi och behöver därför en unik kost anpassad efter just dina specifika behov. Anna strävar efter ett liv i balans där kost, träning och livsstil harmonierar och är grunden för ett hälsosamt liv. Annas mantra i livet är Ödmjuk & Tacksam.

2 thoughts on “Sockret i världen

Kommentera