LCHF för nybörjare 4…håll nere Hallelujan…för hel***e…:)

Tjiff och tjoff och plötsligt har du svängt över. Du käkar ägg till frukost, lilla matlådan är med som en självklar självklarhet på lunchbordet varje dag på jobb. Omställningsbesvären är ett minne blott. Visst hade du lite abstinens, lite huvudvärk och visst det tog några dagar innan magen ställde om sig, men det gör ju ingenting alls...nej faktiskt gör det dig inte ett endaste dugg... för du mår så satans bra att du vill vråla det rakt ut, rubba och gnugga in det i ansiktet på varenda människa du möter. Ja just det varenda en..... urskiljningslöst......  Jepp, just det... du har blivit ett monster.

Ät smör..Halleluja...
Ät smör..Halleluja...

Om bara folk förstod vad du varit med om, om de bara fick känna sig som du känner dig, om de bara provade, om...om ...om...om. En galen terrier på speed som talar i tungor är det intryck du förmedlar. Hade du träffat dig själv hade du backat och rusat från platsen. Så det är bara att tagga ner. Andas med mig nu...lugnt och fint. Det ÄR fantastiskt, det är det, det kan ingen ta ifrån dig men att med lysande ögon hetsigt predika och lovorda skrämmer mer än det lockar. Du vill inte ge ett galet intryck, eller?

Så låt oss komma överens som att hålla nere hallelujan. Både du och jag är klokare än så. Vi vet att ingen vill bli bankad i huvudet, inträngd i ett hörn och nersnackad av en säljare. Framför allt inte en säljare med lysande sektögon och en miljon argument....alla har vi väl köpt något vi inte ville, alla minns vi känslan...inge bra.

Alltså vi jobbar annorlunda...

1, Ditt krympande midjemått
Använd samma skärp hela viktminskningen om du så ska linda det tre varv runt kroppen. Det ger en tydlig men ändå subtil signal om att detta kan inte vara så tokigt:)

2, Matlådan
Nu måste du leverera. Det är din skyldighet att ha den godaste, fräschaste mest väldoftande matlådan på jobbet. Tänk inte bara mat.. tänk sälj. Tänk att du genom din matlåda är en reklampelare. Känn ditt ansvar...talk the talk and walk the walk.

3, Tonläget
Öva på att säga otäcka ord med iskyla  i rösten. När du är färdig kommer det gå kalla kårar utmed ryggen på varenda en i rummet när du säger pasta. På ett mycket listigt sätt kommer du få människor i din närhet att känna obehag inför mat du anser är ett ofog. List min vän list:) Mat du förespråkar uttalar du istället med en sådan värme att det känns som om åttatusen bebisar ler ett tandlöst leende.

 

Så Hallelujat sparar vi till vår ensamhet. Halleluja..Halleluja..HALLELUJA.... Schhhhh... det kommer nån...håll snattran!!

Sköt om er och må väl.

Halleluja!

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Johanna Lanner

Om Johanna Lanner

Johanna är kostrådgivaren med författartalang och fyller sina inlägg med finurligheter, ironi och allvar. Johanna är utbildad massör, hudterapeut och kostrådgivare samt har läst ledarskap, humanekologi, filosofi, idrottspsykologi och friskvård. Målet för Johanna är att ingen tjockis någonsin ska behöva känna sig lika misslyckad som hon gjorde. Blogg.

5 thoughts on “LCHF för nybörjare 4…håll nere Hallelujan…för hel***e…:)

  1. Profilbild

    Maria

    Ha ha ha. Det påminner om goda råd jag läste i en tidning utgiven av pingstvännerna, tidigt 90-tal. Man skulle inte börja med att predika. Det var bättre att bli vän med nya tilltänkta medlemmar, det var bra att t ex börja med att bjuda på kaffe och så småningom leda dem in på den rätta vägen (medlemsskap).

Kommentera