”Jag svävar på små lätta sommarmoln.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERASå börjar ett mail som jag fick häromdagen. Mailet var från Birgitta, en klient med diabetes. Birgittas historia innefattar en svår tid med prövningar på jobbet, en halv sjukpension och följaktligen ett visst mått av stress i livet. När diabetesen blev ett faktum för ett drygt år sedan gick hon upp 10 kg på två månader och tvingades medicinera med 100ml insulin varje dag. Idag, ett år senare, skriver Birgitta så här i sitt mail:

”Nu har jag varit hos diabetessköterskan! Jag var rädd för att få "skäll" för att jag inte kontaktat henne innan jag slutade med insulinet, men hon applåderade mig istället… Mitt långtidssocker låg på 44 (5,2) vilket är jättebra och mitt blodtryck var perfekt 130/60. Inget av alla de prover som tagits på mig visar eventuell oxidering av LDL:et. När jag gick sa hon att hon genast skulle springa bort till min läkare och berätta!! Hon som bara ryckte på axlarna när jag sa att jag skulle prova med LCHF....”

Gissa om jag blev glad när jag fick mailet… Solskenshistorier som denna måste berättas. För att ge hopp, för att visa att ingenting är omöjligt. Våra kroppar har en fantastisk förmåga till läkning, att hela sig själv, om vi bara ger den rätt förutsättningar. Att lågkolhydratkost är lösningen för diabetiker kommer inte som en nyhet, det borde rent av vara en självklarhet. Men så ser det inte ut i sjukvården, tyvärr. Jag vågar inte tänka på var Birgitta skulle varit idag om hon inte tagit sin hälsa, kropp och välbefinnande i egna händer. Är du diabetiker och läser detta, eller känner någon som är det, läs och ta in. 100 ml insulin per dag – det är MYCKET. Men det är inte bara medicinen som kunnat fasas ut, hälsovinsterna är SÅ mycket större. Blodsockret är normalt och stabilt, vikten har minskat, blodtrycket och blodfetterna är perfekta – Birgitta är FRISK!

Jag önskar från djupet av min själ att ni alla som läser detta inser och förstår att hälsa är ett naturligt tillstånd. Din kropp har en oerhörd läkekraft, OM du ger den rätt förutsättningar. Om du vill och är beredd att ompröva och ta eget ansvar. Om du ber om, söker och får hjälp. Så här skrev Birgitta på sin facebook-sida:

"JAG LYCKADES!!! Stort tack till ”NN” som fick in mig på ”rätt tänk”, som gjorde att jag började läsa på. Sen också ett stort tack till min kostrådgivare Therese Renåker som lotsat mig fram i djungeln! För ett år sedan tog jag 100 ml insulin per dag och hade jag gått upp 10 kg i vikt på 2 månader. I dag tar jag inget insulin längre och med det har också de 10 kilona försvunnit igen! Min diabetessköterska, som jag just varit hos, blev chockad och applåderade mig! Hon skulle gå direkt till min läkare och berätta… Nu kan jag kalla mig diabetiker typ 0 (symptomfri diabetiker) och ska nu försöka hålla det livet ut!!!"

Det finns hopp mina vänner, det finns hopp… 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Diabetes den av .
Therese Renåker

Om Therese Renåker

Therese är den kloka kostrådgivaren som i sin dagliga verksamhet specialiserat sig på kvinnor och kvinnors hormoner. Med ett stort intresse för människans livsbetingelser i allmänhet och hälsa i synnerhet ger Therese oss perspektiv på vad som händer och sker i och runt omkring oss. Therese är verksam som rådgivare, utbildare, skribent och föreläsare med hemmabas i Norrköping. Egen blogg

6 thoughts on “”Jag svävar på små lätta sommarmoln.”

  1. Profilbild

    Maria Nilsson

    Underbart att läsa Therese! Det här är den bästa feedbacken man kan få när man jobbar med människor som vi gör, eller hur? Grattis till Birgitta och även till dig Therese, som gett henne alla dina kloka råd!

Kommentera