Lasagneplattor eller pasta, mejerifri

Jag vet att det finns redan ett recept på LCHF-pasta, baserad på färskost... men jag äter inte mejeriprodukter, därför har jag komponerat ihop mitt eget recept, som är mejerifritt! 🙂

Här är recept på...

Mejeri- och glutenfria lasagneplattor (eller pasta)

Du behöver: (till 2 stora, över hela plåten lasagneplattor, dubbla receptet om du vill ha mer pasta eller lasagneplattor)

  • 4 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl fiberhusk
  • 2 msk kokosnötmjöl
  • 1-1,5 tsk salt

Så här gör du:
1. Vispa ihop ägg och vatten.
2. Tillsätt fiberhusk och kokosnötmjöl. Vispa ordentligt.
3. Låt stå och svälla i 10minuter. Vispa ihop degen en gång till.
4.Dela upp degen i två delar.
5. Kavla ut tunt varje del mellan två oljade bakplåtspapper. Det är lite meckigt att få till en jämn yta. Jag brukar trycka ner och dra med kaveln åt olika håll.
6. Tillaga lasagneplattor i ugnen med bakplåtspapper på, 120 grader, ca 9-10 minuter.

Recept på lasagne behöver jag faktiskt inte skriva  här! Jag tror att du har ditt eget, gott och smaskigt, precis så som du vill ha! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Paj, pizza, taco den av .
Profilbild

Om Svetlana Driagina

Snart 40-åring som ätit lågkolhydratskost i tre år. Har också ätit mejerifritt sedan januari 2012. Att ta bort mejeriprodukter bidrar att jag mår mycket bra både fysiskt och psykiskt. Troligtvis har för mycket intag av mejerier påverkat mig negativt…mycket depressions- och ångesttankar. Ser klart skillnad nu i min känslomässiga tillstånd - till det positiva! Stort plus är att jag inte längre överäter vilket lätt kunde hända med alla goda gräddsåser, vispad grädde och smarriga feta yoghurtar! Min matlagning baserar jag på smörsåser, hemmagjord majonnäs, tomatbas och kokosmjölk. Hoppas du kommer att gilla mina recept!

3 thoughts on “Lasagneplattor eller pasta, mejerifri

Kommentera