10 thoughts on “Kvinnor +40

 1. Profilbild

  Kicki

  Bra att du uppmärksammar menopausen o klimakteriets förändringar.
  Tyvärr hamnade jag själv i menopausen redan vid 37 pga en autoimmun reaktion på både äggstockar (fick reda på det förra veckan)
  Och autoimmun sköldkörtel (hashimotos thyroid)
  Jag har alltså gått över 10 år utan att jag fått svar av läkare varför jag hamnade där så tidigt.
  Kroppen har varit i ett kaos i över 10 år 🙁
  Att ge sig på lchf var det bästa jag gjort, men lchf med låga fetter i mejeriprodukter vid önskad viktnedgång????
  Det är ju feta produkter som ger viktnedgång och en bättre hormonbalans, tillsammans med protein ,utelämnande av spannmål och socker.
  Jag själv har totalt utelämnat mjölk pga att den gärna sätter igång blodsockret vilket även binder insulinet i bukfettet.
  Jag använder mig av 40 % grädde utan stabiliseringsmedel när jag tar till mejeriprodukter .
  Även den kommer jag vartefter att undvika då mjölk passar kalvar bättre än människor pga vissa ämnen i den , en form av morfin bl.a. Jag lägger inte av med den pga fettet.
  Var har du fått ifrån att vi ska använda mejeriprodukter med lågt fettinnehåll ?
  Vilket går helt emot lchf filosofi?

 2. Profilbild

  agnetha

  Jag menar inte att mejerier med lägre fetthalt ersätter östrogenet men det har visat sig att kvinnor som kommit till mig i 40+ har testat att plocka bort de mejeriprodukter som har hög fetthalt och ersatt dem med bra mejeriprodukter med lägre fetthalt och högre proteiner.
  Jag är inte knuten till någon diet, vare sig det är lChf, gi eller något annat.
  Det sunda förnuftet ärdet jag har använt mig av på mina klienter. Lågkolhydrat, glutenfritt och bra råvaror är det som jag har gått på i det stora hela. Och jag kan bara säga att resultatet har varit mycket gott

 3. Profilbild

  Kicki

  Kan du säga vad det är för produkter med låg fetthalt du rekommenderar ?
  Det är ju fettet i sig som ser till att kroppen inte stannar upp och tror att den svälter ?!
  Och som gör kroppen mer mätt och mindre kolhydrater intas?!
  Rätta mig någon om jag har fel ?

 4. Profilbild

  cavewomen

  Du skriver att du inte är knuten till någon diet, hmm....... på din hemsida har du kurser i Pauluns ISO-diet. Den dieten är ju lite fettsnålare än LCHF. 1/3 fett, 1/3 kolhydrater, 1/3 protein. Paulun förordrar ju fettsnåla mejeriprodukter.

 5. Therese

  Så här ser jag på det, för att bringa lite ordning i logiken:

  Mjölkprodukter kan, oavsett fetthalt, skapa både hormonell obalans och blockera viktminskning för den som är känslig. Men det är inte fettet i mjölken som skapar den hormonella obalansen utan helt andra ämnen. Det är den ena halvan av ekvationen.

  Den andra halvan handlar om det totala energiintaget. Självklart kan en mindre kropp, med mindre muskelmassa och lägre energiomsättning inte förbränna lika mycket energi som tidigare. Enklast när man ska minska på energimängden för att behålla vikten är förstås att minska på fettet - allt enligt den logik vi är uppväxta med.
  I Agnethas fall väljer man då mjölkprodukter med lägre fetthalt. Jag skulle personligen föredra en mindre mängd av fullfeta produkter i så fall, eller helt utesluta mejeriprodukterna. (Som alltså kan bidra till homonobalansen och stoppa viktminskning av helt andra skäl än fettinnehållet.)

 6. Profilbild

  Katarina

  Som någon annan ovanstående fattar jag inte heller vissa delar av din text. Visst kan man gå ner i vikt om man äter mager kvarg men var är kopplingen till östrogenet och klimakteriet i det? Det är ju bara vanlig ordinär bantning. Och har du inte mer på fötterna än det "sunda förnuftet" känns det som du skriver blir ganska ointressant. För övrigt är det som du skriver om fettfri massa och viktuppgång obegripligt. Logiska led i texten fattas. Nu låter jag ganska elak men det här är för tusan en viktig fråga för många och snömos behöver vi inte. Men det här kanske bara var reklam för din "coaching"-verksamhet?

  1. Therese

   För att göra en lång historia väldigt kort, kons mjölk är till för att en kalv ska växa. Fort. Det betyder att alla mjölkprodukter innehåller tillväxthormoner för kalven och kons egna hormoner, östrogen bl a. Tror inte jag behöver förklara så mycket mer, eller...? 🙂

Kommentera