Känslan

DSCN6039

Tankar kring motivation florerar i bland i mitt huvud. Jag har inget problem med träningsmotivation. Så länge det gäller de träningsformer jag gillar. Ett löppass eller ett skidpass är något jag ser fram emot.

Men styrketräning. När jag väl är på plats, i styrkelokalen (i och för sig väldigt sällsynt) eller i mitt eget gym, är det helt ok. Det svåra är att komma dit.

Jag borde dock ha tillräckligt med motivation. De sista skadedrabbade säsongerna talar sitt tydliga språk. Jag har också en rygg som inte är helt ok - och speciellt inte utan styrketräning. Min vilja att förbättra årets skidresultat är stor. Vetskapen om att det är styrkan som felar är helt klar. Dessutom, för det allmänna hälsotillståndet, är det en nödvändighet att träna de muskler som med stigande ålder förtvinar. Även på mig. Slutligen vet jag hur jag ska träna. Jag har övningar. Jag har program.

Med andra ord är jag begåvad med både kunskap och argument för en ökad motivation.

Men.

I veckan testade vi på coaching på mitt jobb. Man lyfter upp något man vill, för att så att säga sätta ord på tankarna. Inte helt oväntat rör sig mitt samtal om den styrketräning som jag så gärna vill komma i gång med.

-Beskriv känslan, när du väl kommer i gång med din styrketräning!

Jag tror det är den förlösande frågan. Känslan! Känslan av att ha, inte bara god kondition, utan också en stark, vältränad och välmående kropp - ger insikt.

Samma kväll är jag i gång. Tio minuter i mitt eget gym. Inte jättemycket. Men en fantastisk start på något som jag nu verkligen tror ska hålla.

Vilken känsla 🙂

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera